Tagsági kártyával segíti a helyi gazdasági életet az Ipartestület

Szúnyoggyérítés kezdődik Sándorfalván
2019-06-05
Új traktorra pályázott az önkormányzat
2019-06-07

Utoljára frissítve 2019-06-07

Azzal a nem titkolt céllal indult el a Sándorfalvi Ipartestület tagsági kártya programja, hogy a helyi gazdaságot erősítse.

Mikor kártya-elfogadó vállalkozóknál veszünk a hétköznapokhoz szükséges dolgokat, közvetett módon a városunk gazdaságát is erősítjük. Ez ugye azért van így, mert ilyenkor azon vállalkozókat segítjük, akik Sándorfalván fizetik a helyi iparűzési adót.

A Sándorfalvi Ipartestület tagsági kártyájával ráadásul még kedvezményeket is kapunk az ilyen helyi vásárlások során. Jelenleg 14 helyi vállalkozó csatlakozott a programhoz, mint elfogadóhely, de a lista folyamatosan bővül.

Az üzletek bejáratánál kell keresni a Sándorfalvi Ipartestület tagsági kártyájának elfogadóhely matricáját, majd a helyenként változó kedvezmények felől is érdeklődhetünk.

A tagsági kártya nem csupán az ipartestület rendes tagjainak szól. Bárki vehet ilyen kártyát, aminek az összege hamar meg is térülhet. A tagsági kártya éves díja 3 000 forint, az érvényessége pedig egy évre szól. Mivel az érvényességi idő 2020 január 31-el jár le, a kártya díja is időarányosan csökkent. Azaz most az úgynevezett pártoló tagoknak, amivé bárki válhat, a kártya  díja csupán havi 250 forint, ami nagyjából egy kávé árának felel meg.

A rendes tagok, azaz a vállalkozók számára a kártyának magasabb ára van, ám ugye ők ezért elfogadóhely matricát is kapnak. Számukra az éves díj 6 000 forint, az idei évre a havidíj pedig 500 forint. Ám ennek fejében ők az Ipartestület egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere ki is próbálta saját tagsági kártyáját Jenei Barkácsboltban, miközben a szomszédos irodában, az ipartestületnél éppen egy új regisztrálója lett a kártyának egy helyi vállalkozó személyében, ami jól mutatja, hogy milyen dinamikusan növekszik a kedvezményre jogosító kártyák elfogadó helyének száma.