Szívbe zárt segítség

Ismét lesz ingyenes ruhaosztás a piacon
2023-05-15
Megvalósult egy álom – fészekhintát kapott az óvoda
2023-05-16

Utoljára frissítve 2023-05-16

Nagyon fontos szempont, hogy sok kicsi sokra megy, s amellett, hogy ezzel másokon segítünk, valóban újra felhasználásra kerül az anyag, amit összegyűjtünk. Tehát nem a kukában landol, hanem pénz lesz belőle egy beteg kislány részére. Ezúttal Petrának gyűjtünk kupakokat, egy súlyosan beteg 11 éves kislánynak.

Józsa Petra egy nagyon ritka genetikai betegségben szenved. A világon kevesebb, mint 50 embert érint összesen, Magyarországon pedig csupán Petránál diagnosztizálták eddig. A kórhoz az társul, hogy felszívódnak a csontok a láb és kézfejből, gyógymód pedig még nincs rá, hiszen nem ismert a kiváltó ok.

A szegedi család legnagyobb vágya, hogy lassíthassák gyermekük állapotának romlását és tudják finanszírozni a külföldi kezeléseket is. A pénz, ami hozzájuk érkezik ezekből a gyűjtésekből egyrészt Petra gyógytornájára, fejlesztésére és gyógyúszásra fordítják, másrészt arra tesznek félre, hogy ha végre lesz gyógymód, azt a kezelést vagy gyógyszert el tudják kezdeni alkalmazni gyermeküknél.

Petra szerencsére szellemileg teljesen egészséges, sok mindenben el tudja látni magát, például egész napos iskolába jár, viszont kerekesszékbe szorult, hiszen már a korábbi rövidtávokat sem tudja lesétálni. Sajnos, a romlás folyamatos, Petra mostanra már csak néhány lépést tud megtenni, gyakran térden csúszva közlekedik otthon. Az iskolában is két kézzel ír, mert hamar elfárad.

A kupakgyűjtés tehát egy több szempontból is remek kezdeményezés, amiben már évek óta a Sándorfalvi Pipacs Óvoda aktívan részt vesz.

Az SF-METÁL Kft. és a Kósa Műhely Kft. felajánlották, hogy elkészítik a kupakgyűjtő szíveket. A gyűjtéssel segítjük a rászoruló gyermekeket, erősítjük a közösségi összetartozás érzését és nem utolsó sorban csökkentjük a környezetszennyezést.

Az összegyűjtött kupakokat Sándorfalván három helyen gyűjtjük:

  • Kis körúti óvoda épület előtt
  • Város központjában Ady Endre utcán
  • Nádastó Szabadidőpark bejáratánál

Köszönjük, hogy Önök is segítenek!