Sándorfalvi Néptánc Tábor

Áramszünetek! MVM kontra ÖNKORMÁNYZAT
2023-05-30
Maci és baba szépségverseny Kristóf napján
2023-05-31

Utoljára frissítve 2023-05-30

A Sándorfalvi Kiss Mátyás Néptáncegyesület első napközis néptánctábora 2022. július 4-8. között rendeztük meg, amelyben 29 fő gyermek vett részt. A gyermekek életkora 6-10 év között volt. A táborban délelőtti és délutáni foglalkozásokon népi gyermekjátékokkal és polgári táncokkal ismerkedtek a gyerekek, napi nagyjából 3 órában. A táncos foglalkozásokon kívül helyet kaptak még csoportdinamikai játékok, ritmus és mozgáskoordinációt fejlesztő játékok is. A délutáni programok közt mindig szerepelt alkotói tevékenység, így a kézműves foglalkozásokon számos saját munkát készítettek a gyerekek. Az elkészült művekből a tábor zárónapján kiállítást készítettünk a szülőknek, amelyet a Széchenyi Ifjúsági és Közösségi Központ (SZIKK) előterében tudtak megtekinteni az érdeklődők.

A tábornapokon a gyerekek reggel 8 és fél 9 között érkeztek a tábor helyszíneként szolgáló SZIKK-be, ahol fél 9-kor kezdődött az első táncos foglalkozás. A foglalkozás után közös tízórait fogyasztottunk el, majd ebédidőig egy második foglalkozás keretén főként zenés-táncos játékokat játszottunk. Az ebéd a sándorfalvi Street Étteremben történt, ahol a gyerekek levest és főételt is kaptak. Ebéd után szabadtéri szabadjáték következett, ahol az idő legnagyobb részét a játszótéren töltöttük. A délutáni nagy hőségben közös mesenézéssel és pihenéssel, délutáni alvással töltődtünk újra a programok előtt. Ez utóbbi általában a délelőtti anyag ismétlésével és kézműves foglalkozásokkal, továbbá vizes játékokkal teltek. A szülők 4 óra körül érkeztek a táborlakókért. Délután, a szülői felajánlásoknak hála, lehetőségünk nyílt gyümölcsöket, palacsintát, pitét és jégkrémet is enni a hazaindulás előtt.

A tábort pénteken a kézműves foglalkozás kiállításával és a héten tanultak bemutatásával zártuk, ahová meghívtuk a szülőket és hozzátartozókat.

A tábort tartó egyesület névadója Kiss Mátyás, sándorfalvi néptáncos, citerazenész, Budai Sándor zenekaralapító kortársa.

A tábor célja gyermekeknek szóló, közösségben eltöltött együttlét, a szabadidő hasznos eltöltése, hagyományőrzés, helyi  hagyományok és értékek bemutatása volt.