Sándorfalvi fotóst is díjazott a megye

Méhtartók, ne felejtsék el idén sem megtenni a szokásos bejelentést!
2021-01-22
Az Erdei fülesbaglyok telelőhelyeinek felméréshez kérik a lakosság segítségét
2021-01-28

Utoljára frissítve 2021-01-28

A vadászat és a természet volt a fő témája annak a fotópályázatnak, amin szép eredményt ért el egy sándorfalvi lakos.

Természettel és vadászattal kapcsolatos fotópályázatot indított még tavaly októberben az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád Megyei Területi Szervezete az Egy a Természettel Nonprofit Kft támogatásával. Ezen a pályázaton lett felnőtt kategóriában második Puskás József a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrkerület-vezetője és sándorfalvi fotós.

A Vadászkamar célja a Csongrád-Csanád Megyei vadászati és vadgazdálkodási értékek bemutatása, a kategóriánként meghatározott, vadászattal és vadgazdálkodással kapcsolatos értékek művészi megjelenítése.

A pályázatra közel 160 felvételből válogatott a zsűri, aminek Máté Bence, díjnyertes magyar természetfotós is a tagja volt. A zsűri másik két tagja ifj. Pinjung Emil és Ampovics Zsolt volt. A kiválasztott 7 nyertes műből és a pályázatra érkezett többi fotóból kiállítást rendeznek majd az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Árpád termében.

Egy olyan nagyobb program része volt a fotópályázat, amelynek keretein belül a megyei vadászat témájában egy filmet is forgatnak majd, illetve egy könyvet is készítenek a Pallavicini-uradalomról.

A nyertesek

Ifjúsági kategória:

  1. Aranymező – Albert Aurél
  2. Motívumok – Domján Levente
  3. Marcipán – Adorjányi Zóra

Felnőtt kategória:

  1. Ínséges idők – Balla Tihamér
  2. Frissítő – Puskás József
  3. Indulás – Mikola Zoltán

Szakmai különdíj: átkelés – Bíró Lajos

Puskás József a díjnyertes fotóját a Dóc közeli erdőben készítette egy itató mellett.