Sándorfalvi felfedező 3. rész: Munka és kikapcsolódás egy kertben

Új autót kaptak a tűzoltóink
2019-05-10
Ketten tettek állampolgári esküt a polgármesteri hivatalban
2019-05-13

Utoljára frissítve 2019-05-13

A Virágos Magyarország versenyre való buzdító cikkeink aktuális részében egy olyan kertet mutatunk be, amire tulajdonosai méltán lehetnek büszkék.

Enying István és felesége, Marika négy éve élnek Sándorfalván. Ez idő alatt szinte szüntelenül azon fáradoztak, hogy kertjük a városunk egyik legszebb része lehessen.

„Hatalmas dzsumbuj volt itt, mikor ideköltöztünk. A fű, vagy nem is tudom mi volt az, még nálam is magasabb volt. Rengeteg munka fekszik abban, hogy ilyen szép kertet varázsoltunk a ház mögé és elé, de megérte. Még élvezzük is a kerti munkát.”

Ahogy Enying Istvánné Marika fogalmazott, a kerti munkák számára azért élvezetesek mert a gyermekkorát juttatják eszébe, férje számára pedig egy jó kikapcsolódás ez, a fárasztó munkanapok után.

A fentiekhez még azt is hozzátette, hogy a növények gondozásához még némi tudás is szükséges, amit férje egy internetes hobbi kertész oldal fórumáról szerez be, és a kertészetben is, ahol a növényeket vették, sokat segítettek nekik azzal kapcsolatban, hogyan kell a virágokat és fákat gondozni.

A kert egyik ékessége egy japán fűzfa, ami úgymond tavasszal virágzik, illetve színesednek be levelei, amik a virágzás hatását keltik.

Persze a kert számukra nem csupán a fáradtságos munka helyszíne, mert élvezik is azt.

„Amikor csak tehetjük a kertben vagyunk, de nem csak dolgozunk vele. Most lesz például a nagy fiam tizenkilencedik születésnapja, amikor biztosan lesz egy kis kerti sütögetés. Ilyesmit egyébként is szoktunk csinálni, ezért is szeretjük annyira a kertünket.”

Mivel városunk idén is nevezni kíván a Virágos Magyarország versenyre, a lakosokat továbbra is biztatjuk kertjeik díszítésére. A verseny részleteiről időben tájékoztatjuk a lakosságot.