Rengeteg munkát adott a hétfői vihar

Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. szeptember 4-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről
2019-09-11
Technikai probléma miatt késnek az Önkormányzat adó csoportjának levelei
2019-09-12
Vissza a hírekhez

Fotók: Varga Levente - Facebook; Sándorfalviak vagyunk csoport

Utoljára frissítve 2019-09-11

A hétfőn lecsapó vihar nem csupán Szegeden pusztított. Mint tudjuk, Sándorfalván is okozott károkat, amiknek a felszámolása még a hét közepén is folyamatban vannak.

Tűzoltóink szinte folyamatosan, kárestről káresetre vonulva dolgoznak. Polyák Tamás, a Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke a következőkről tájékoztatta Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármestert.

„Hétfőn délután 3 órától érkeztek be hozzánk hívások. A sándorfalvi tűzoltók első számú csoportja Szegeden kezdte meg a kármentesítést, a kettes számú csoport pedig Sándorfalván dolgozott. Az ő munkájukat a Balástya Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai segítették.”

Rengeteg kidőlt fát kellett feldarabolniuk, de olyan esetük is volt, amikor egy mobilgarázst kellett a helyére rakniuk.

Gajdos Tibor a Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka azt is elmondta, hogy bár rengeteget dolgoznak, a településen történt káresetek mentesítése még szerda délután is folyamatban volt. Így a teljes kármentesítésig a lakosság türelmét kérjük, ugyanis az azokon dolgozók, néhol szó szerint, ki se látnak a munkából.

A tűzoltókon kívül a vihar által okozott károk megszüntetésén dolgozott még a Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. is, Süli László köztisztasági csoportvezető irányításával. Ők Sándorfalva külterületeit tették rendbe, amiért az Önkormányzat rendkívül hálás is nekik.

A vihar okozta áramszünet nem tartott sokáig. Hétfő este 8 órára szinte az egész településen visszaállt a szolgáltatás. A Pozsonyi és Jókai utcákban ekkor még problémás volt az áramellátás, de másnapra ott is megoldották.

Szeretnénk felhívni rá a figyelmet, hogy az áramkimaradásból származó károk miatt az NKM Áramszolgáltató ügyfélszolgálatát kereshetik, de természetesen az Önkormányzathoz is fordulhatnak személyesen, a problémáikkal kapcsolatban.

Az Önkormányzat és Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester mindenkinek hálás, aki a vihar miatti károk felszámolásán dolgozott. Köszönjük munkájukat!