Polgármesteri utasítás a veszélyhelyzet kapcsán

HIRDETMÉNY – A veszélyhelyzetre való tekintettel az alábbi szabályok érvényesek a piaci árusításra
2020-03-13
Az Önkormányzat intézményeire 2020. március 14. napjától az alábbi szabályok érvényesek
2020-03-14

Utoljára frissítve 2020-03-13

1/2020. (III.13.) Polgármesteri utasítás

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben foglaltakra figyelemmel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítására Sándorfalva Városi Önkormányzat intézményeinél alkalmazandó veszélyhelyzeti eljárásra az alábbi polgármesteri utasítást adom ki:

 1. ) Elrendelem az intézmények területén a napi többszöri – szükség esetén – folyamatos fertőtlenítő törölgetést az intézmények kilincsein, ajtófelületein, a padlókon és olyan eszközökön, felületeken, mellyel a napi működés során többen is érintkezhetnek.
 2. ) Az intézményvezetőknek kötelessége gondoskodnia a szükséges eszközök és tisztítószerek beszerzéséről, illetve azok feltétel nélküli alkalmazásáról. Amennyiben ehhez a folyamatos megelőzés érdekében további anyagi forrásra van szükség, azt haladéktalanul jelezzék.
 3. ) Az intézményvezetők ügyeljenek a higiéniás előírások minden eddiginél fokozottabb betartására és betartatására!
 4. ) Az intézmények területén kerüljenek kifüggesztésre a higiénés előírások betartására, a kézmosásra figyelmeztető felhívások.
 5. ) Az Önkormányzat intézményeinek területére az alábbi szabályok érvényesek:

Sándorfalvi Kulturális Központ:

 • a veszélyhelyzet ideje alatt a rendezvények minden telephelyen elmaradnak
 • a könyvtár nyitva tart a veszélyhelyzet időszaka alatt is, azonban különös figyelmet kell fordítani a fertőtlenítésekre

Sándorfalvi Pipacs Óvoda:

 • az Óvoda telephelyei üzemelnek, azonban beteg gyereket az óvoda nem fogad

Sándorfalvi Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény:

 • a Bölcsőde jelen időszak alatt is üzemel, azonban beteg gyereket a bölcsőde nem fogad
 • az Öregek Napközi Otthona 2020. március 16-tól zárva tart úgy, hogy a beiratkozott idősek szokásos ellátása otthonaikban történik
 • az idősek otthoni ellátásában a hozzátartozók gondoskodásán felül, amennyiben szükséges az intézmények, illetve az Önkormányzat is közreműködik.

SÖV Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft.:

 • A Sándorfalvi Piac a mai naptól részlegesen tart nyitva. A piac területén kizárólag alapélelmiszer (különösen: zöldség, gyümölcs, tojás, húskészítmény, tejtermék, méz) árusítása történhet. Egyéb, az előzőekben fel nem sorolt élelmiszerek, árucikkek árusítása nem megengedett!
 • A közterületi szemétgyűjtők napközi ürítése naponta 2-szer történjék meg, fertőtlenítéssel egybekötve.

6. ) Az intézményvezetők kötelesek folyamatosan és szükség szerint tájékoztatni a polgármestert és egymást a működésük során felmerülő veszélyhelyzeti igényekről és eseményekről.

7. ) A veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet alapján esetlegesen életbe lépő magasabb szintű utasítások felülírják a jelen utasításban foglaltakat.

Ezen utasításban foglaltak 2020. március 13. napjától érvényesek.

Sándorfalva, 2020. március 13.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna s.k.

polgármester