Piknik Mozi

Sokan szenvednek a parlagfűtől
2022-08-24
Képes beszámoló a 2022-es augusztus 27-i PikNik Moziról
2022-08-29

Utoljára frissítve 2022-10-19

A Piknik Moziban levetített filmet idén is a sándorfalviak szavazatai alapján választottuk ki. Az Üvegtigris című népszerű filmet a kastélykertben felépített kivetítőn pokrócokon, babzsákokon nézhették végig a közönség, híven a program címéhez.

A vetítés előtt a filmhez kapcsolódó koncertet hallgathattak a kilátogatók, a kihelyezett sörpadokon és asztaloknál baráti társaságok, családok találkoztak, beszélgettek. A nézőtér mellett felállított paravánokon Sándorfalva helyi értékiből állítottunk össze kültéri kiállítást, a vetítés kezdetéig nyitva voltak a kastély kiállító terei a közönség részére, ahol helytörténeti kiállításainkat, valamint a 2. Újműhely Művésztelepen nyáron elkészült alkotásokat lehetett megtekinteni.

Helyi méhész árulta a portékáit, ahol kóstolásra is volt lehetőség. Mellette helyi vállalkozónál lehetett megkóstolni többek között a régióban termelt borokat. A közönséget, kapcsolódva a rendezvény jellegéhez, pereccel és pattogatott kukoricával vendégeltük meg, a kukoricát sándorfalvi önkéntes nyugdíjasaink készítették el.

A film előtt a Művelődési Ház munkatársa online beszélgetést folytatott Gáspár Sándor és Rudolf Péter színművészekkel a film készítésével és utóéletével kapcsolatosan.

Nyáresti programunk családi rendezvényként valósult meg, ahol hangsúlyt fektettünk helyi értékeink múltbeli és kortárs bemutatására is.