Pályázatot adtunk be a zártkertek fejlesztésére

Polgármesteri határozat a piacon történő értékesítésről
2020-04-27
Megnyertük a zártkertek fejlesztésére beadott pályázatot
2020-04-28

Utoljára frissítve 2020-04-28

A HOI ZP-1-2018_2829 kódszámú pályázatra „Zártkerti fejlesztések Sándorfalván” címmel adta be a Sándorfalva Városi Önkormányzat a pályázatát. A pályázatnak köszönhetően Csibafában és Kővágóban az áram és vízellátás is fejlődni fog, valamint rengeteg gyümölcsfát is elültetünk.

Sándorfalva lakosságának 10%-a zártkertekben él. A pályázatban a legtöbb állandó lakossal rendelkező Csibafa 448 darab zártkertjének és Kővágó 442 darab zártkertjének fejlesztését tűztük ki célul.

Kővágóban a zártkertek szélén lévő önkormányzati ingatlan határán a zártkerti ingatlan tulajdonosok részére villamos energia hálózathoz csatlakozási lehetőséget alakítunk ki. Csibafában a zártkertek szélén lévő önkormányzati ingatlan határán a vízvételi pontot és csatlakozási lehetőséget alakítunk ki a zártkerti ingatlan tulajdonosok részére. Ezenkívül, még szintén Csibafában, a helyi gazdálkodók kérésére, vadkerítést is kihelyezünk.

Még szintén a pályázatból tervez az Önkormányzat telket vásárolni Kővágóban, ahol ősi helyi gyümölcsfajták gyümölcsészetet alakítunk ki az egykori homoki gyümölcsösök fajtáinak bemutatására és genetikai sokszínűségük megőrzésére.

A pályázatban 1 forint híján 10 millió forint támogatást igényeltünk meg, aminek megnyerése esetén a pályázat 100%-ban támogatott lesz.