Otthonos, meghitt adventek a Kastélykertben

A könyvtárnak az energetikája is megújult
2019-12-20
Az ünnepek alatt az alábbi időkben kereshetik az orvosokat
2019-12-27

Utoljára frissítve 2022-10-19

– Egyből azt éreztem, amikor leszálltam a buszról, hogy ennek így, itt van a helye. Nagyon jó volt látni a Kastélykertet, a fényeket, a sok embert. A korábbi, polgármesteri hivatal előtt megtartott ünnepségek is szépek voltak, de ez valahogy más. Sokkal romantikusabb is – mondta el véleményét Zsoldi Anna a kastélykerti adventről.

Idén ugyanis nem a polgármesteri hivatal előtt, a hagyományos városi ünnepségek helyszínén, hanem a Pallavicini Kastélykertjében rendezték, meg az adventi vasárnap délutánokat.

A programok viszont a jól bevált forgatókönyv szerint zajlottak az idén is: az első három vasárnap Sándorfalva gyermekeinek rendeztek jótékonysági vásárokat. Az első héten a Pallavicini Sándor Általános Iskola diákjainak, a másodikon a Sándorfalvi Pipacs Óvoda ovisainak, a harmadik vasárnap a bölcsis csöppségeknek gyűltek az adományok. Arany vasárnap egy igazi különlegesség is várta még az érdeklődőket a templomban: Sebestyén Márta visszatért és a nagysikerű városnapi koncertje után ezúttal a Sándorfalvi Budai Sándor Citerazenekarral közösen lépett fel. A kastélykerti programokat a 16 órakor kezdődő koncert után tartották meg.

Az otthonosan és az ünnephez méltó módon berendezett és feldíszített kertben lehetőség nyílt arra, hogy a civil szervezetek egymással és a kilátogatókkal találkozzanak, magukról hírt adjanak, ezáltal is mindinkább köztudottá, megismertté váljon a használhatóvá vált terület.

Az önkéntességre a vásárban résztvevő civil szervezetek és a spontán szerveződő iskolai szülői közösségek jelenléte hívta fel a figyelmet.

A Cselekvési tervnek köszönhetően, az új közösségi teret sikerült köztudatba hoznunk, ami ahhoz is hozzájárult, hogy helyi értékeinket is könnyebben megismertethessük, ugyanis így a kastély épülete, valamint a kastély épületében működő helytörténeti, néprajzi kiállítóhely is könnyebben megközelíthetővé vált.

Adventi programjaink a Közösségfejlesztés Dóc, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szatymaz összefogásával – TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00008 projektnek köszönhetően valósultak meg.