NYITÁS – Sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark

Jegyzőkönyv – 2011. május 26.
2011-06-14
Kisbíró – 2011. június
2011-06-20

Utoljára frissítve 2011-06-15

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2011. június 17-én 8 órakor nyitja kapuit a Sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark.

 

A Dél-Alföld egyik legtisztább, kiváló vízminőségű tavain már 2008. óta folyik horgászati tevékenység, és az idei évtől kezdve működik végre a strand is. A pecások örömére rendszeresen telepítenek a tóba 10 kg feletti pontyokat, de gyakran akadnak horogra rekordlistás, 8-10 kg-os csukák is. A tó egyéb halállományban is gazdag, található benne amur, keszeg, kárász. A tóra napijegy váltható és egész évben horgászható, nyári időszakban az éjszakai, télen pedig a lékhorgászat is engedélyezett.

A hangulatos új strand területe tengerpartra emlékeztető, 3000 m2 plázs jellegű homokos felület. A fürdőhely Szeged felöl a Sövényházi úton gépjárművel, kerékpárral, illetve Sándorfalváról gyalogosan is könnyen és gyorsan megközelíthető. A strand üzemidőszaka a nyitás évében június 17-től augusztus 31-ig tart. 2012-től pedig május 15-től augusztus 31-ig, a hét minden napján 8-20 óráig. A vendégek kulturált strandolási lehetőségét kiegészítő strandszolgáltatások biztosítják. A büfében hűtött italok, vendégváró, helyben készült friss ételek várják a vendégeket. A part mentén öltözők, zuhanyzók és vezetékes víz áll a strandolók rendelkezésére.

A kisgyermekes családokat a „fürdőtó” szélén kialakított gyermekpancsoló várja. A homokos parttal, „plázs jelleggel” kialakított tóstrand a „horgásztavat” és a „fürdőtavat” elválasztó földnyelv északi oldalán található. A földnyelv déli, horgásztó felőli partjával párhuzamosan 2 méter széles, szilárd burkolattal ellátott sétányt alakítottak ki, padokkal és hulladéktárolókkal. A rendszeresen karbantartott homokos „plázs” a sétánytól a vízpartig lehatárolt területen található.

A strand üzemeltetője, a Sándorfalva Városüzemeltető Kft. kedvező árfekvésű belépődíjakkal várja a kirándulni, természetes élővíz mellett strandolni, horgászni vágyó vendégeket.