Korszerű hírközlési hálózatok épülnek Sándorfalván

A rendőrség ezúttal a biztonságos bulizáshoz ad tanácsokat
2019-08-15
Munkalehetőség Sándorfalván
2019-08-16

Utoljára frissítve 2019-08-27

Az Invitel Zrt. és a DIGI Kft. közös beruházása és fejlesztése kapcsán észrevételeikkel elsősorban a kivitelezőkhöz, illetve a munkálatoknál jelenlévő vezetőhöz fordulhatnak.

Az érdeklődők az Invitel lakossági és kisvállalati szolgáltatásaival kapcsolatban a szegedi Invitel Pontban, a Gutenberg utca 14. szám alatt kaphatnak bővebb információt, emellett a 1443-as telefonszámon, valamint az invitel.hu weboldalon is tájékozódhatnak.

Sándorfalván is megkezdődik az Invitel Zrt. és a DIGI Kft. közös hálózatfejlesztése, melyet részben saját erőforrásból, részben a Szupergyors Internet Program keretében valósít meg a társaság. A fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan a helyiek számára is elérhető lesz a gyors internet és a HD minőségű televíziózás lehetősége.

Miért van szükségünk nagysebességű internetkapcsolatra?

A nagysebességű internet napjainkban nem csak a munkához, a tanuláshoz és a böngészéshez elengedhetetlen, de a különböző videós tartalmak letöltéséhez is, amelyek folyamatos nyomon követése és megtekintése főleg a most felnővő generáció körében egyre népszerűbb.

Milyen konkrét előnyökkel jár a hálózatfejlesztés Sándorfalva lakosai számára?

Az Invitel Sándorfalván tisztán optikai megoldást alkalmaz – szaknyelven GPON technológiát –, amely során az optikai szálat közvetlenül az előfizetők otthonába vezetik. Így az itt élők számára is elérhetővé válik az akár 1000 Mbit/s sávszélességű internetszolgáltatás és a gazdag televíziós csatornaválaszték a kedvező percdíjú telefonszolgáltatás mellett.

További jó hír, hogy az Invitel a település központjában ingyenesen hozzáférhető WiFi szolgáltatást is kiépít, illetve a fejlesztéseknek köszönhetően a helyi vállalkozások is élvezhetik majd a nagyobb sávszélesség előnyeit. Sőt, akiknek a napi üzletmenetben a feltöltési sebesség is fontos, azok számára kedvező alternatívát nyújt az Invitel szimmetrikus internet szolgáltatása.

A hálózatkorszerűsítés után egyúttal a HD tartalmak elérhetősége is biztosított lesz a településen.

A hagyományos televíziózással szemben a HD részletekben gazdag, szabad szemmel is nagy felbontású képminőséget nyújt, így a meccsnézések és a közös családi filmezések is élvezhetőbbek lesznek. Fontos kiemelni, hogy a HD adáshoz nem elegendő a HD vagy full HD televízió-készülék megvásárlása, HD csatornákat tartalmazó tévécsomagra is szükség van. Az Invitel fejlesztéseinek köszönhetően ezek a csatornák természetesen Sándorfalván is elérhetők lesznek.

Előfordulhat, hogy a munkálatok egy része némi zajjal vagy porral jár, de az Invitel természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban és a legkevesebb gondot okozva végezze el a munkát. A hálózat kiépítése a lakók számára természetesen díjmentes!

A cég kéri a lakosság türelmét és megértését, hogy fejlesztései elvégzésével Sándorfalva lakóinak is magas színvonalú, kedvező ár-érték arányú szolgáltatásokat nyújthasson.

Az érdeklődők az Invitel lakossági és kisvállalati szolgáltatásaival kapcsolatban a szegedi Invitel Pontban, a Gutenberg utca 14. szám alatt kaphatnak bővebb információt, emellett a 1443-as telefonszámon, valamint az invitel.hu weboldalon is tájékozódhatnak.