Kerékpárút: kezdődik a szegedi szakasz építése!

Kezdődik a Szabadság tér átépítése!
2018-05-30
Pálinkaversenyre készülnek Szatymazon – ön is nevezhet!
2018-06-05

Utoljára frissítve 2018-05-30

Közösen adta át a Szegedre eső munkaterületet Gajdosné Pataki Zsuzsanna Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével.

Szeged, Hosszútöltés utcától Sándorfalva közigazgatási határáig, 6236 méter hosszúságban és 2,5 méter szélességű aszfaltburkolattal, 50-50 centiméteres kétoldali padkával, a kerékpárút környezetének kertészeti rendezésével, az útszéli árok rendbetételével, aszfaltos földút-csatlakozások kialakításával épül kerékpárút. A fejlesztés részeként megépül a kétirányú kerékpáros forgalmat biztosító kerékpáros híd az Algyői-főcsatorna fölé, valamint annak közelében egy kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak esőbeállóval. A kerékpárút az európai EUROVELO 11 kerékpárút-hálózat része.

Ennek a beruházásnak a munkaterületét adta át május 30-án délelőtt Gajdosné Pataki Zsuzsanna Sándorfalva és Botka László Szeged polgármestere közösen az M43-as autópálya lehajtójának szegedi oldalánál.

A szeged–sándorfalvi szakasz kivitelezési közbeszerzési eljárása eredményesen lezárult, a nyertes cég a Colas út Zrt. lett. A kivitelező társaság bruttó 476 millió 522 ezer 839 forint vállalkozási díjért, 150 naptári napos, azaz öt hónap teljesítési határidővel vállalta a kivitelezési munkálatokat. A munkálatok időtartama alatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani. A hatvanas sebességkorlátozást jelző táblák rendre kikerültek már a 4519-es út padkájára, lassan érdemes lesz betartani a sebességkorlátozást.

Ahogy a szeged.hu tudósításában is olvasható, Botka László polgármester arról beszélt, az elmúlt években és a következő időszakban is a szegedi városfejlesztések között az egyik legfontosabb a kerékpárutak fejlesztése. Gajdosné Pataki Zsuzsanna azt mondta, örül annak, hogy elkezdődik az a nagyon fontos beruházás, majd elmondta azt is, a kerékpárút egészen Ópusztaszerig nyúlik el, a Szegeden túli szakaszt Sándorfalva Csongrád megyével, Dóccal és Ópusztaszerrel alkotta konzorciumban építi meg. A sándorfalvi szakasszal kapcsolatban zajlik a közbeszerzés, az egész beruházásnak 2019 őszéig kell elkészülnie.