Kérdőíves felmérést végeznek júliusban Sándorfalván

Családi okok miatt új gazdát keres egy fekete Staffordshire bullterrier
2024-06-27
2024. június 28.
2024-06-28

Utoljára frissítve 2024-07-01

Az ELTE PPK Ember-Környezet Tranzakció Intézetének (ELTE PPK EKTI) megbízásából végeznek kérdezőbiztosok kérdőíves felmérést a településen (kutatásvezető: Dr. Dúll Andrea (ELTE) – intézetvezető, professzor asszony). Sándorfalvát azért választották a kutatók, mert a dél-alföldi régió egy igen kedvező társadalmi-gazdasági adataival rendelkező városa. Az önkormányzat szerepe az volt, hogy engedélyezze a közigazgatási területén a felmérés elvégzését, tájékoztassa a lakosságot és segítse a kutatók munkáját. Az elkészült kérdőíves felmérés anyagát térítésmentesen az önkormányzat rendelkezésére bocsájtják a kutatók, amit a későbbiek különböző településfejlesztési pályázatoknál és tanulmányok elkészítéséhez lehet felhasználni.

A kutatók célja az, hogy megismerjék, a település lakosainak milyen a viszonya a városhoz, valamint, hogy megvizsgálják az itt élők egyes települési térrészekhez (közterekhez és egyes épített örökségi elemekhez) kapcsolható pszichológiai kötelékét. A vizsgálat alapja a település társadalmi gazdasági, valamint fizikai jellemzőinek elemzése, kiegészítve egy olyan kérdőíves adatfelvétellel, amely a lakosok településsel való elégedettségére és kötődésére kérdez rá.

A kutatás keretében megvalósuló adatfelvételt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által biztosított pályázati forrásból finanszírozzák. A személyes kérdőíves felmérésen való részvétel önkéntes.

A felmérésben dolgozó kérdezőbiztosok megbízólevéllel rendelkeznek, a megkeresésnél a hivatalos iratot felmutatják. Kérjük, segítsék a kérdezőbiztosok munkáját válaszadásukkal! Köszönjük az együttműködést!