„Itt közlekedem, vigyázz rám!” – Új táblákkal a gyermekek biztonságáért

Telefonszám változások: Idősek Klubja és Védőnői Szolgálat
2022-01-12
Egyre több kupakgyűjtő van Sándorfalván!
2022-01-13

Utoljára frissítve 2022-01-12

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a „Megyei identitás erősítése” című és TOP-5.3.2-17 kódszámú felhívás keretében. „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 kódszámú projekt átfogó célja a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. A megye térségében élő közösségek identitásának erősítésében kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatás.

A projekt első mozzanata az „Itt közlekedem, vigyázz rám!” című rajzpályázat meghirdetése volt, általános iskola felső tagozatos gyermekek részére. A megye összes települését megszólító, a biztonságos közlekedést segítő rajzverseny meghirdetésével a figyelemfelhívás volt a célunk, a rajzokon keresztül, a gyermekek szemével.

Közös érdekünk, hogy a gyermekek az oktatási intézmények, vagy forgalmas útszakaszok környékén biztonságban legyenek, ezért kértük, hogy rajzaikon keresztül hívják fel a közlekedők figyelmét arra, hogy a veszélyes átkelőhelyek környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, vigyázzanak rájuk.

A megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága és a megyei önkormányzat zsűrije, alapos áttekintést követően hozta meg a döntést a nyertes rajzokról. A díjazott pályamunkákból a figyelemfelhívó közlekedési táblák elkészültek, melyeket a Megyei Önkormányzat a megye összes településére eljuttatott.

Sándorfalván is kihelyezték a táblát a SÖV Kft. munkatársai, az Alkotmány krt.-ra, az általános iskola mellé. Dr. Polner Eörs alelnöktől vette át a táblát Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester és Búza Katalin alpolgármester.

Forrás: www.csongrad-megye.hu