Indulhat a kerékpárút építése

9/2019. (IV. 26.) önkormányzati rendelete
2019-04-26
Pál Dénes meglepetés számokkal is készül a Kastélykerti Majálisra
2019-04-30

Utoljára frissítve 2019-04-26

Április 26-án, péntek délelőtt hivatalosan is elkezdődött a kerékpárút építésének folyamata a Szeged-Sándorfalva-Dóc-Ópusztaszer útvonalon, ahol ezután kezdődnek meg a munkálatok.

Mint az ismeretes, a fentebb is említett útvonalon Szeged és Sándorfalva között már megépült a kerékpárút, aminek egészen Ópusztaszerig tervezik a folytatását. Ma délelőtt elkezdődött a terület átadásának folyamata.

Ahogy azt dr. Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Önkormányzat alelnöke megjegyezte, egy kerékpárút építésénél semmi sem egyszerű. Ezt bizonyítja az is, hogy az útépítés megkezdése előtt a távközlési szolgáltatókkal, a Közútkezelővel, de többek között még a Móra Ferenc Múzeummal is egyeztetniük kellett.

A tájvédelem, a földmunkálatok során esetlegesen előkerülő leletek, az utak állapota, illetve a munkálatok ideje alatti elhasználódásuk, és az építési terület által érintett gázvezetékek és távközlési kábelek is fontos szerepeket játszanak ilyenkor.

Szerencsére mindegyik fél a fejlődés mellett áll, így a terület hivatalos átadása után már semmi sem állhat a kerékpárút megépítésének útjába.

Az út építéséről folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.