Idén is csatlakoztunk az Európai Mobilitási Héthez

Sándorfalvi Kisbíró – 1998. március
2019-09-17
Sándorfalvi Kisbíró – 1998. április
2019-09-17

Utoljára frissítve 2019-09-17

Sándorfalva Városi Önkormányzata pályázott a felhívásra, amelyben az Európai Mobilitási Héthez csatlakozhattunk. Örömhír, hogy a pályázaton nyertünk is, így szeptember 20-án, péntek délután nálunk is autómentes nap lesz.

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16-22 között rendezik meg és lehetőséget kínál a városok és nagyvárosok számára, hogy fenntartható közlekedési alternatívákat próbáljanak ki. Azzal, hogy fenntartható közlekedési módozatok választására – például gyalogos közlekedésre és kerékpározásra – biztatjuk az embereket, csökkenthetjük a szén-dioxid kibocsátást, javíthatjuk a levegő minőségét, valamint az élet és munka szempontjából kellemesebbé varázsolhatjuk városi területeinket.

A program nemzetközi honlapjára Magyarországról idén 291 település regisztrált. Ennél többen csak Ausztriából és Spanyolországból jelentkeztek. Sándorfalva 2015 óta minden évben csatlakozott a programhoz.

A támogatási keretből 261 egyedi pályázatnak jut vissza nem térítendő támogatás élmény- és tudásalapú rendezvényekre, környezettudatos szemléletformálásra, versenyek és vetélkedők szervezésére. Ebből a támogatási keretből jutott idén Sándorfalvának is.

Így tehát szeptember 20-án, péntek délután 2 órától Sándorfalván autómentes napot tartunk. A rendezvény részleteiről a honlapon tájékozódhatnak majd.

Az Önkormányzat előtti útszakaszt lezárjuk reggel 7 órától, délután 5 óráig. A kerékpárral közlekedőket apró ajándékkal lepjük meg.

14.00-tól a Szabadság téren és az Önkormányzat előtti téren a következő programokra lehet számítani:

Kerékpáros ügyességi verseny

  • BikeSafe program
  • VR World
  • vetélkedő, játékok….KRESZ totó, részeg szemüveg.

18.30-kor gyülekező lesz a Kastély előtt, majd a már hagyományosnak tekinthető fénybringázás a városban.

A programok természetesen nem csak gyerekeknek szólnak!