Helyi vállalkozónak köszönhetően epres lett egy szerda délután

Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság 2023. május 19. napján tartott rendes nyílt ülésének jegyzőkönyve
2023-05-24
Meghívó 2023. május 31.
2023-05-25

Utoljára frissítve 2023-05-25

Nincs is jobb édesség a világon, mint az édes gyümölcs. Egészséges és finom is. A sándorfalvi eperre mindkettő igaz. Ezért is gondolta úgy Jámbor Zoltán, sándorfalvi asztalos vállalkozó, hogy több ládányi epret adományoz kicsiknek és időseknek.

Szerda délután nagy meglepetés érte óvodásainkat. Több ládányi eperrel sétált be Jámbor Zoltán a helyi óvodákba, hogy a gyerkőcök kedvükre falatozhassanak a piros gyümölcsből.

A vállalkozó elmondása szerint apósának családja foglalkozik már több évtizede eper termesztéssel, így a sándorfalvi gyerekek igazi hazai finomságot ehettek.

8 láda, közel 40 kiló epret osztottak szét a gyerekek, valamint az Idősek Napközi Otthona lakói között. A kérdésre, hogy miért pont őket lepték meg az adományokkal, Zoltán a következőt válaszolta.

„Akármilyen kemények lehetünk, megacélozhatott minket az élet, ha belenézünk azokba a nagy gombszemekbe, miközben epret falatoznak, egyszerűen elérzékenyül az ember. Ennél azt hiszem nem is kell jobb ok az adományozáshoz. Időseink meg utat mutatnak ebben a zavaros életben és úgy gondoltam, ennyi minimum jár nekik azért a rengeteg szeretetért, amit ők adtak nekünk a sok-sok év alatt.” – fogalmazta meg gondolatait Zoltán az adományozás kapcsán.