Hazánk hatodik legjobb háziorvosa Sándorfalván dolgozik

Újra utcafórumokat tart a polgármester
2018-09-05
Meghívó a Képviselő-testület 2018. szeptember 10-i rendkívüli ülésére
2018-09-07

Utoljára frissítve 2018-09-06

Dr. Nagymihály Sándor háziorvos a hatodik helyen végzett Az év praxisa a Kárpát-medencében versenyben az anyaországi háziorvosi jelöltek között.

Idén is kiírták Az év praxisa a Kárpát-medencében című versenyt, amelyen egy komoly szakmai zsűri – az időközben az Országos Onkológiai Intézet főigazgatóijából az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterévé előlépő – Kásler Miklós vezetésével választja ki minden évben azt a tíz anyaországi és határon túli háziorvost, akikre aztán a közönség, a betegeik szavazhatnak. Idén ebbe a tíz fős mezőnybe bekerült Sándorfalva egyik háziorvosa, díszpolgára, Dr. Nagymihály Sándor is, aki nem mellesleg október elején lesz ötven éve, hogy megkezdte gyógyító szolgálatát a településen. A háziorvost Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester ajánlotta, a zsűri figyelmébe. Szavazni egészen június 2-áig lehetett.

Az eredményt egész nyáron titokban tartották a szervezők, akik Budapesten a Vigadó épületébe szervezték meg az ünnepélyes díjkiosztót – ott készültek galériánk képei; kattintsanak rájuk, nagyokká, élesekké válnak a fotók. Itt tudta meg valamennyi háziorvos, hogy végül hányadik helyen végzett. Nagymihály doktor a hatodik legtöbb szavazatot kapta. Munkáját, helyezését a helyszínen egy díszes diplomával és számos gyógyászati (segéd)eszközzel ismerték el. Mi meg nem győzzük köszönni mindazt, amit a településért, a lakosokért tesz.