Harmadjára is online jártunk a Madách színházban

Áramszünet április 4-én
2023-03-27
Iskolai beiratkozás a 2023/2024. tanévre
2023-03-27

Utoljára frissítve 2023-03-27

Karinthy és Ady után Móricz Zsigmond és az ő szerelmi élete volt terítéken. Egy modern, kissé furcsa, de egyértelműen minőségi darabot nézhettek meg a sándorfalviak péntek este a könyvtárban. Sőt, aki az előadás után még ott maradt, az élő interjút is végig követhette a darab rendezőjével és a zeneszerzőjével.

„Forgách András színpadi játékában szerelmi játszmák sűrűn szőtt hálóján keresztül elevenedik meg Móricz Zsigmond és szerelmeinek legendásan tragikus története.” A Madách színház honlapján pontosan a fenti szavakkal foglalták össze az előadást. Ez azonban nem ad teljes képet az előadásról.

A Tercett egy modern környezetben játszódó romantikus dráma, amely egyben olyan vizuális élménydömping, hogy az ledönti az embert a lábáról. A díszletek és a kosztümök erős színei szinte arcul vágják a nézőt. Erre a letaglózó látványra jön még rá az a fajta vágástechnika, ami a ’90-es évek videóklipjeit juttatja eszünkbe.

Kreatív megoldások, erős szimbolika és a székünkhöz szögező drámai játékok jellemzik a Tercettet.

Az előadás után Szilágyi Bálint, a darab rendezője online interjúban mesélt arról, hogyan készült a feszült tempóban született film. Mátyássy Szabolcstól, a Tercett zeneszerzőjétől meg olyan kulisszatitkokat tudhattunk meg, hogy eredetileg nem is lett volna az előadásnak zenéje.

Röviden azt lehet mondani, hogy aki lemaradt az előadásról, az kimaradt. Ezért is ajánljuk, hogy következő eseményünkre, a Déryné Program Tizennyolc című előadására április 15-re már foglalják le a helyüket!