Hamis Facebook-oldalak kommunikálnak Sándorfalva nevében

Méhészek! Idén se feledjék el bejelenteni az állományokat!
2018-02-07
SÜRGŐSSÉGI: Tájékoztatás a Sándorfalvi Városszépítő és Környezetvédő Egyesület „Pihenőpark kialakítása Sándorfalván” című pályázatával kapcsolatosan
2018-02-13

Utoljára frissítve 2018-02-08

Folyamatosan küzd ellenük az önkormányzat, de nehéz érdemben harcolni.

A facebooki szabadságnak bizony vannak árnyoldalai is. Viszonylag könnyen, egyszerűen, valódi kontroll nélkül hozhatunk létre áloldalakat, amelyekkel aztán meg lehet téveszteni a gyanútlan felhasználót.

A nagy vízen túl annyira nem törődnek azzal, hogy ki és milyen néven hoz létre oldalakat, hogy Sándorfalva Város névvel két Facebook-oldal is működik. És egyik sem az önkormányzaté. Viszont mindkettő kifejezetten kártékony, félrevezető, és bizony jó pár ismerősük van.

Épp ezért szólunk újra:

Sándorfalva Városi Önkormányzat a hivatalos közleményeit továbbra is ezen az oldalon keresztül osztja meg.

Ezen kívül az önkormányzat lapjának, a Sándorfalvi Kisbírónak az oldalán keresztül juttat el információkat önökhöz.

A városi rendezvényeket, programokat pedig a Sándorfalvi Kulturális Központ és a Kastély Kávézó oldalain keresztül népszerűsíti.

Kérünk mindenkit, attól, hogy egy sándorfalvi címert vagy egy intézményünket ábrázoló fényképet lát a profilképben, ne gondolja egyből azt, ez biztos az önkormányzat oldala. Egyáltalán nem így van.

Nem tudnak tenni ez ellen valamit?

Igazából nem. Időről időre jelentjük ezeket a hamis oldalakat, és bízunk abban, szép lassan eltűnnek. De erre valójában semmi esély. A különböző nyitott vagy éppen zárt, titkos vagy éppen nyilvános csoportokkal semmi baj nincs. Ám az ilyen szándékosan félrevezetően kommunikáló oldalak nagyon is kártékonyak. Csak azt tudjuk tanácsolni, fogadják kellő kétkedéssel az ott megjelenteket, és gondolják végig, vajon ezt tényleg az önkormányzat akarta megjelentetni itt, ebben a formátumban?