Gyermekeink védelmében is dolgoznak a sándorfalvi polgárőrök

Technikai probléma miatt késnek az Önkormányzat adó csoportjának levelei
2019-09-12
A központban megújul egy csatornarész
2019-09-12

Szeptember elejétől a hónap végéig, tehát az iskolakezdés idején, a sándorfalvi polgárőrök irányítják a forgalmat és a gyermekek számára biztonságos átkelést nyújtanak a gyalogos átkelőnél az általános iskola előtt.

Ahogyan az a fotókon is látszik, a Pallavicini Sándor Általános Iskola előtti kereszteződés az egyik legforgalmasabb a városban. Iskolaidőben ez hatványozottan igaz. Baleset megelőzési szándékkal a Polgárőr Egyesület Sándorfalva tagjai önkéntesen vállalták a reggeli forgalomirányítást.

Bereczné Bősi Gizella, az egyesület elnöke a következőket mondta.

„Szeptemberben, mikor a gyerekekben még aktívan él a nyári szünet emléke, kicsit figyelmetlenebbek a csimoták. Emiatt mi nem csupán a forgalmat irányítjuk, hanem még a helyes közlekedésre is tanítjuk a kicsiket.”

Fontos megjegyezni, hogy az iskola előtt egy 30-as sebességkorlátozó tábla is ki van helyezve, hiszen a terület iskolai övezet. Az Önkormányzat és a polgárőrök is arra kérik a közlekedőket, hogy óvatosan és biztonságosan közlekedjenek. Nem csupán azért, mert a mi gyermekeink, hozzátartozóink, barátaink gyerekei járnak az intézménybe, hanem azért is, hogy elkerüljük a baleseteket.

A polgárőrök szeptember végig végzik a forgalomirányítást, ahogyan tették azt már az elmúlt 8 évben is.