Fusson, gyalogoljon vagy kerékpározzon Ön is az algyői emléktúrán!

Sürgősségi: Sándorfalva Városi Önkormányzat költségvetéséből közvetlenül támogatott civil szervezetek 2019. évi támogatásának elszámolása
2020-02-11
Humán Bizottság 2020. február 6-i nyílt ülésének jegyzőkönyve
2020-02-11

Utoljára frissítve 2020-02-11

Március 7-én, szombat reggel Algyő a nagy árvízire és a petresi valamint a sövényházi gátszakadásra emlékezve túrát szervez, amelyet Sándorfalva is támogat. Ahogy azt már biztosan sokan tudják, a két település, Algyő és Sándorfalva tavaly június 12-én vált testvérvárossá. A kötelék köztünk így már nem csupán a múltban rejlik, hanem a hagyományaink kölcsönös tiszteletében is.

A szegedi nagy árvíz 1879. március 12-én történt, ám ezt megelőzően, még március 5-én szakadt át a Petresi gát. Erre az eseményre emlékezik meg ezúttal Algyő és Sándorfalva is a túrával, amit gyalog, futva és kerékpárral is megtehet.

A túra részletei:

  • regisztráció: az algyői Szent Anna kikötőnél reggel 8 órakor
  • nevezési díj: 500 HUF, előregisztráció nem szükséges
  • táv: 29 km
  • gyalogtúra kezdete: 8:30
  • kerékpártúra kezdete: 8:45
  • futás kezdete: 9:00

A túra kezdetén a rajtnál 8 óra 20 perckor rövid megemlékezést is tartanak, a program végén pedig frissítővel és egy apró ajándékkal is várják majd a távot teljesítőket.

A 29 kilométeres túrát több okból is érdemes megtenni. Nem csupán az árvízre és a gátszakadásra évfordulójáról emlékezhetünk meg, hanem megcsodálhatjuk az Atkai holtág természetes élővilágát és festői környezetét, a „hét nővér” fát és még geo-ládát is találni az útvonalon.