Felavattuk az új Petőfi Sándor emlékművünket

Tájékoztató a Magyar Honvédség legújabb programjairól
2023-08-14
Matematika szakos tanárt keres az iskola
2023-08-21

Utoljára frissítve 2023-09-06

Sándorfalván, augusztus 12-én délután hullt le a lepel az új Petőfi Sándor emlékműről.

A Nemzeti Kulturális Alap és a Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázatán városunk támogatást nyert el arra, hogy egy Petőfi emlékművet emeljünk.

Retkes Máté, sándorfalvi szobrászművész, alkotta meg azt a domborművet, amely végül egy díszítésekkel tarkított beton alapra került.

Az emlékmű avatáson Búza Katalin alpolgármesteren kívül Széll István, helyi lakos is beszédet mondott, annak apropóján, hogy ő és felesége, Széllné Jutka javasolták azt a helyszínt, ahol az emlékművet felállítottuk. Beszédjében részletesen megemlékezett a költő életútjáról, majd Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere és Búza Katalin, valamint Széllné Jutka közösen leplezték le a szobrot.

Ünnepségünk ekkor még nem ért véget, ugyanis az ünnepi műsorral folytatódott a nemrégiben felújított Budai Sándor Művelődési Házban.

Az ünnepségen a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület adott elő népdalokkal és citerazenével színesített műsort, amelyet a Sándorfalvi Budai Sándor Citerazenekar fellépése követett. A közönség hangos ovációval fejezte ki tetszését az előadások után, amelyet egy baráti hangulatban elköltött finom vacsora követett a művelődési ház udvarán.