Eltemették Kónya Józsefet

Szombaton temetjük Kónya Józsefet
2016-04-12
Péntekig mehetnek tüdőszűrésre
2016-04-21

Családja, szerettei, barátai, ismerősei kísérték utolsó útjára Sándorfalva díszpolgárát.

Kónya József, Sándorfalva 79 éves korában elhunyt díszpolgára, a település rendszerváltás utáni első polgármestere, utolsó tanácselnöke ma végigment az utolsó, végső útján a sándorfalvi Alsó temetőben. A búcsúztató beszéd után Gajdosné Pataki Zsuzsanna a város nevében is elköszönt Kónya Józseftől. A polgármesteri beszédből idézünk részleteket:

konya-temetes08

„Kónya József élete tiszteletet, megbecsülést érdemel. Olyan személytől kell elköszönnünk, aki nemcsak a családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt, aki mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét.

(…)

Elmondhatjuk, hogy az ő vezetése alatt kezdődött meg az fejlődés Sándorfalván, amely nekünk a biztos, boldog jövőt jelenti. Egész életében Sándorfalvát szolgálta. Bölcs alázattal, a legjobb tudása szerint, a közösség érdekében dolgozott.

konya-temetes06

(…)

Soha többé nem fogom hallani bölcs mondatait, tanításait. Életem azon időszakában találkoztunk, amelyben szakmai útmutatása meghatározta az egész világhoz való hozzáállásomat, személyiségemet, pályámat. Nagyon sokat tanultam Öntől.

(…)

Tudom, nem megy messzire, csak ide, a csillagok közé, onnan néz le majd rám továbbra is, onnan segíti tovább életem.

konya-temetes11

(…)

A szeretet minden megnyilvánulása visszahull a szeretetre, amelyből fakad. Annak, aki szeret, nincsen szüksége arra, hogy emlékezzenek rá, mert a szívekben él tovább. Van az elevenek országa, meg a holtak országa, és a híd a szeretet: csak az marad meg, az az élet egyetlen értelme.

konya-temetes34

(…)

Mi, sándorfalviak tudjuk, hogy mindezt örökségként hagyta ránk. Mindent oda adott családjának, ismerőseinek, szeretett településének, Sándorfalvának. Mi visszük tovább, hiszen egy kicsit mi magunk is ebből épülünk föl. Soha nem kért. Ő adni tudott: önzetlenül, természetesen, bölcsen. Az Ő szeretetéből, türelméből, gondolataiból, melyeket kaptunk, azóta hozzánk nőttek, részünkké lettek. Most rajtunk a sor: nekünk kell szeretni, nekünk kell alkotni, nekünk kell építeni és gondot viselni. Nekünk kell élhető, szeretetteljes világot teremteni és megélni. Olyat, amelyben jó élni, amelynek van értelme, amilyet Jóska bácsi is álmodott. Az Ő példája mutatja, hogy megtalálhatjuk az élet szépségét és szeretetét.”

konya-temetes51

A Sándorfalvi Kisbíró Facebook-oldalán további fotókat talál Kónya József temetéséről.

Betűméret