Elhunyt Kiss István, a Helyi Választási Bizottság korábbi elnöke

1. napirendi pont: Közétkeztetési feladatok ellátásával kapcsolatos szerződések meghosszabbítása
2021-08-30
Gyermekorvos helyettesítésének rendelési ideje
2021-08-31

Utoljára frissítve 2021-08-30

Kiss István Sándorfalván született, egész életében itt élt, közösségünk megbecsült, köztiszteletnek örvendő tagjaként.  Az általános iskola elvégzése után a cipészmesterséget tanulta ki. Szorgalmas, igyekvő diák volt. Ennek köszönhetően az ő vizsgamunkáját mutatták be a többieknek is, hogy így kell kinéznie egy elkészült cipőnek. Ez a precizitás jellemző volt minden tevékenységére. A helyi KTSZ cipészrészlegéből indulva megjárta a munkahelyi ranglétrát. Itt nem csak a sándorfalvi részlegnek, hanem a kisteleki és ópusztaszeri üzemegységek vezetéséért is felelős volt. A műszaki vezetői posztról vonult nyugdíjba, miután magánvállalkozóként javította tovább a sándorfalvi és kisteleki lakosok cipőit.

Kiss István a Helyi Választási Bizottság elnöke is volt évtizedeken keresztül. E tisztségben kiemelt figyelmet fordított a függetlenség és a pártatlanság követelményeinek érvényre juttatására. Tevékenységét a választási szabályok messzemenő figyelembevételével végezte. A mindennapi életét is végigkísérte a becsületes helytállás, a nagyfokú segítőkészség, a közösségért és a családjáért való állandó tenni akarás. Városunkban ismerték és szerették, mert egyenes, melegszívű és önzetlen volt, mindenkihez volt egy kedves szava.

„Kiss Pista bácsit”, ahogy mindenki nevezte, 2019-ben Sándorfalva Városi Önkormányzata „Sándorfalváért” kitüntető címben részesítette.

Bennünk él tovább embersége, bölcsessége, tisztessége!

Viszontlátásra drága Pista bácsi! Emlékét tisztelettel és szeretettel őrizzük tovább! Sohasem feledjük derűs mosolyát!

                                                                        Sándorfalva Város Önkormányzata