Élelmiszerrel, börzével segít az önkormányzat

Gondozót keres az EESZI
2024-02-28
Sándorfalvi Kisbíró – 2024. Február
2024-02-29

Utoljára frissítve 2024-02-28

Számos módon segíti az önkormányzat a város lakóit, különösen a rászorulókat. Idén is folytatjuk ezt a tevékenységet, amelyhez várjuk a felajánlásokat is.

Sándorfalva Város Önkormányzata a központi támogatásokon   kívül sok más lehetőséggel is segíti a város lakosait, családjait, ezzel is erősítve a szociális hálót.

Szoros kapcsolatban állunk már több mint 10 éve a Sándorfalvi Nevelőszülők  Egyesületével. Nekik köszönhetően az Élelmiszerbankon keresztül napi szinten jut el hozzánk élelmiszer adomány a szegedi áruházakból.

Önkénteseink feladata: a szervezés, kapcsolattartás, szállítás, adminisztráció, elosztás, a lakosokhoz és családjaikhoz való eljuttatás. Ez a nemes és szép feladat csak úgy valósulhat meg, hogy Önkormányzatunk támogatja az adományosztást szállítással és eszközzel. Ennek köszönhetően minden nap 15-20 család jut pékáruhoz, zöldség és gyümölcsfélékhez.

Önkénteseink munkája szintén rengeteget jelent, ami az adományok szállításával, csomagolásával és célba juttatásával jár, többségében munkaidőn kívül, péntek délutántól akár vasárnap estig is.

A 2023-as évben az élelmiszerbankon keresztül 73.019 kg élelmiszer adomány érkezett városunkba, amelyet szervezetten tudtunk szétosztani a sándorfalvi családok között.

Az Országos tartós élelmiszer gyűjtésnek köszönhetően 2023. májusban 1.130 kg, novemberben 1.035 kg tartós élelmiszer került összegyűjtésre.

Ezek a csomagok az előírásoknak megfelelően két részletben kerültek kiosztásra, karácsony hetében 60 család és az új év első heteiben további 60 család között.

Az élelmiszer adományokon kívül a már évek óta működő „Ruhabörze” ingyenes szolgáltatás is arra hivatott, hogy lakosaink tudjanak egymáson ismeretlenül is segíteni.

Főleg a lakosság köréből kikerülő felajánlások közül, számos jó állapotú használati cikk került kiosztásra. Rengeteg könyv, háztartási eszköz, bútor, elektronikai berendezés talál így gazdára, hogy tovább használják és élvezzék a beadott holmi előnyeit. Az a tapasztalatunk, hogy lakosaink körében nagyon népszerű ez a szolgáltatásunk, hiszen csütörtökönként 80-100 fő is ellátogat a „Börzébe”. Hetente 30-40 fő ajánl fel mások számára értékes adományokat.

Köszönjük lakosainknak, hogy 2023-ban is rengeteg használt, de még jó állapotú tárgyi  adományt juttattak el hozzánk, ill. rajtunk keresztül a rászoruló, befogadó családokhoz.

2024-ben is várjuk megtisztelő felajánlásaikat, hogy segíthessünk és örömet szerezhessünk másoknak.

Felajánlásaikkal, szociális igénybevétellel kapcsolatosan, keressék bizalommal Önkormányzatunk szociális csoportját személyesen vagy a 62/572-962-es telefonszámon.