El lehet égetni a kerti hulladékot

Húsvéti felhívás hímes tojás festésre!
2021-03-05
Koszorúzás március 15 alkalmából
2021-03-07

Utoljára frissítve 2021-03-06

Sándorfalván önkormányzati rendelet szabályozza a kerti hulladék égetésének idejét: tavasszal március 1-je és április 30-a között szabad az avart és a kerti hulladékot elégetni.

Így tehát a belterületi ingatlanokon, a kerti hulladék (pl.: falomb, faág, gally, cserje- és díszcserje ága és levele, szőlő, gyümölcsfa nyesedéke) égetése a fent említett időszakokban megengedett.

A szabadtéri tűzgyújtás feltételeit az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló belügyminisztériumi rendelet tartalmazza.

  • A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.
  • Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani.
  • Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szél kedvez a tűz gyors tovább terjedésének.
  • Tűzgyújtási tilalommal és erdőtüzekkel kapcsolatos további információkért keresse fel a katasztrófavédelem oldalait,, vagy a NÉBIH Erdészeti Igazgatóság honlapját.

A hatóságilag elrendelt általános tűzgyújási tilalom alól az önkormányzati rendelet nem ad felmentést.

Legyünk figyelemmel a szomszédainkra! Szélcsendes időben, kellően száraz hulladék elégetésekor minimálisra csökkenthető a füst okozása, ami esetleg zavarhatja a lakókörnyezetünkben élőket.

A kerti hulladékon kívül mást égetni TILOS!