Együtt tették rendbe, nekünk kell rá vigyázni

Fotótábor
2022-08-20
Augusztus 27. PikNik Mozi
2022-08-23

Utoljára frissítve 2022-08-23

Sándorfalvának számos gyönyörű értéke van, amelyekre közösen próbálunk meg vigyázni és amelyet közösen tartunk nagy becsben. Ám ezzel nincs mindenki így. Például az a néhány fiatal sem, akik megrongálták az erdei kiülőt.

Az Erdészet és a Nők Klubja közös erővel hozták rendbe azt az erdei kiülőt, amely az elmúlt években vandálok tetteinek volt kitéve. A Délalföldi Erdészeti Zrt. köszöni is a hölgyek munkáját és ha tudnak, bármikor szívesen segítenek nekik a jövőben is.

Ám ne szaladjunk ennyire előre! A Nők Klubjának történetében már maga az is érdekes, ahogyan ők létrejöttek.

A Sándorfalvi Nők Klubját a koronavírus hívta életre, így mondhatni, hogy az a borzalmas időszak, valami jót is hozott magával. Az ötlet csupán annyi volt, hogy a hosszú bezártság után a kis társaság sétáljon a közeli természetben. Így fedezték fel újra a sajnálatos állapotban talált erdei kiülőt.

„A tetőről a borítás szinte teljes egészében hiányzott róla, rengeteg volt a szemét, az asztalokon székeken meg már nem is nagyon volt festék. Maga a kiülő az erdészethez tartozik. Nagyon sokat segítettek, ugyanis a tetőt ők újították fel és a padokat, asztalokat is ők javították meg, mi szemetet szedtünk és festettünk.” – mesélte el az erdei kiülő 2022-es felújításának történetét Bubrják Lászlóné.

A már korábban említett erdészeten kívül magánszemélyek is támogatják a helyi nőklub akcióit. Biró Irma és Tornyai Mihály festékekkel segítik a csoport munkáját, amit általában azonnal fel is használnak, hiszen egy év alatt sokat romlik a fa ülőalkalmatosságok állapota a vadonban.

Nem túl nagy rejtély egyébként, hogy az időjárás viszontagságain kívül mi viseli még meg az esőbeállót és padokat. A hölgyek úgy vélik ismerik is azt a néhány gyereket, akiknek ez a hely lehet a törzshelyük. Nem is gondolnak problémaként arra, hogy a fiatalok itt szórakoznak, mert a természet mindenkié. A gond inkább ott kezdődik, hogy ők nem csupán jól érzik magukat az erdei kiülőnél, hanem azt meg is rongálják, összefirkálják és rengeteg szemetet hagynak maguk után.

Ennek kapcsán jegyezte meg a Nők Klubjának több tagja is, hogy szerencsére ők már látnak némi javulást az emberek általános viselkedésében, mert az utóbbi időben legalább már a szemetet az arra kijelölt helyre helyezik el, nem pedig szétdobálják. Bíznak abban, hogy ha ők jó példával járnak elő, az idővel ragadós lesz és mindenki megtanul vigyázni közös értékeinkre.