Egy pályázatnak köszönhetően megújul a piactér

A piactér felújítására adtunk be pályázatot
2020-02-12
Aláírásgyűjtés a Nemzeti Régiókért
2020-02-17

Utoljára frissítve 2020-04-24

A TOP-2.1.1-15-CS1-2016-00004-es kódszámú pályázaton, ami a Sándorfalvi piactér fejlesztése, bővítése címet kapta, nyert az Önkormányzat, így a piactér állami támogatásból újulhat meg.

A városközpontban található területet nem pusztán felújítják, hanem egy piaccsarnokot is építenek rá. Felépítenek egy négy üzlethelyiségből álló épületet, illetve a már említett piaccsarnokot a régi gabonatárolóból alakítják ki. Így a helyi kereskedők és termelők számára a projekt végeztével egy merőben új piactér áll majd a rendelkezésére. A felújításnak köszönhetően az új piactér egyszerre lesz szép és környezetbarát is. A helyi kereskedők és termelők így egy olyan piacon árulhatnak majd, ami városunk egyéb programjainak is helyszínévé válhat.

A piacteret körülölelő terület parkosítása mellett, maga a piactér is megújul, valamint, ahogy azt fentebb is írtuk, egy piaccsarnok is épül, ami a tervek szerint napenergiát használ majd.

A területen parkolóhelyeket is kialakítanak, valamint infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtanak majd. Ez utóbbi magában foglalja a gáz, víz, csatorna, út, elektromos vezeték-rendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények, térvilágítás, kerékpártárolók és kerítés kialakítását is. Azaz összességében egy olyan területet hoznak létre városunkban, ahol modern körülmények között lehet majd csütörtökönként és vasárnaponként piacozni.

Ezeken kívül a piactér közbiztonságának javítása érdekében térfigyelő rendszert is telepítenek, valamint korszerű közvilágítási rendszert építenek ki.