Civilek a tónál

2021. június 30.
2021-07-12
Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2021. július 7-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről
2021-07-19

Utoljára frissítve 2022-10-19

Nyárközepi, a helyi értéktárban is szereplő marhapörkölt-főző versenyt hirdettünk a Nádas-tavon. A felhívásra baráti társaságok, civil szervezetek, szomszédos települések vendégei valamint a sándorfalvi önkormányzati intézmények jelentkeztek csapataikkal.
A Sándorfalva határában kialakított strand rendezett, árnyas környéke a méretes vízfelület mentén kitűnő helyszínnek bizonyult, a versengés jó hangulatban zajlott, és a csapatoknak is alkalmat nyújtott egymás megismerésére. Lehetőség adódott a tó mellett kialakított bivalyos tanösvény és kilátói megtekintésére, amely a település látnivalóinak legfrissebb attrakciója, és a fenntartható tájrehabilitáció fontos eszköze; a rendezvény arra is alkalmat adott, hogy felhívjuk rá a helyiek figyelmét. A rendezvény a helyi közösségek erősítését, a helyi értékek bemutatását, tudatosítását és a szomszédos településekkel való kapcsolat erősítését szolgálta. A civil szervezetek számára lehetőséget adott arra, hogy tudatosítsák települési jelenlétüket, követendő példát mutassanak az önkéntességből, a civil közösségek körében végzett munkából. 

A rendezvény a “Közösségfejlesztés Dóc, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szatymaz összefogásával” című, és TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00008 kódszámú támogatás keretein belül valósulhatott meg.

Sándorfalva, 2021. július 16.