Bemutatkozik a Sándorfalvi Állatbarátok Egyesülete

Áramszünet április 16-án, 17-én és 18-án
2024-03-25
Most sem pihent a Sándorfalvi Természetbarátok Köre
2024-03-26

Utoljára frissítve 2024-03-26

Még tavaly március 29-én alakult meg, majd egy hónappal később, április 26-án jegyezte be a bíróság a Sándorfalvi Állatbarátok Egyesületet. A tavalyi év azzal telt, hogy megtervezzék mivel segíthetnek a városunkban élő hasonló gondolkodású emberek életét. Ezekről a tervekről beszélt nekünk az egyesület elnöke, Arany János Péter

Március 25-én találkozott Sándorfalva polgármestere az egyesület tagjaival és beszélték át terveiket, amikkel nem csak az állatok élete lesz könnyebb, hanem a gazdiké is.

Biztosan Önök is jártak már úgy kutyasétáltatás közben, hogy elfogyott a zsák, amibe felszedték volna a kipottyantott dolgokat. Az egyesület ötletének köszönhetően a jövőben Sándorfalván ez már nem lesz probléma, mert a már meglévő szemetesládákhoz kutyapiszkos zsákokat helyeznek ki.

Ez viszont csak egyik a sok jó tervükből. Szeretnék, ha minél többen belelátnának a sándorfalvi gólya pár életébe, ezért beszereznének egy webkamerát, amin keresztül bárki bármikor figyelhetné a mi gólyáinkat. Az Önkormányzattal közösen egy nyilvános kutya adatbázist terveznek összerakni a gazdikkal együttműködve, ahová a kis kedvenc fotója is felkerülne. Az adatbázis az esetenként a kertekből kiszökő kutyák keresését és beazonosítását hivatott elősegíteni. Ezen felül további tervük még, hogy a városi rendezvényeken mindig megtalálhatóak legyenek, ahol helyszíni oktatást adnának a házi kedvenceket tartóknak és azoknak, akik szeretnének kisállatot tartani. Ezen oktatói programokon olyan hasznos információkat szerezhetünk be, hogy miként védekezzünk a kullancsok ellen, miket ehetnek és miket nem a kutyusok és macskák és még sok más hasznos állattartási információval látnák el az érdeklődőket.

Eseményekben viszont nem csupán az Önkormányzati rendezvényekre gondoltak, saját programokat is szerveznek.

Legközelebb április 4-én, este 6 órai kezdettel egy nagy közös kutyasétáltatásra hívják a gazdikat. A séta a Kastélykertből indul majd, ahol, aki, ha szeretne, akár már helyszínen be is léphet a Sándorfalvi Állatbarátok Egyesületbe.

Megalakulások apropójának az egyesület elnöke a következőket mondta:

„Jelenleg kutyákkal foglalkozom, egész pontosan kutyatenyésztéssel. A barátaimmal úgy gondoltuk, nagyon fontos, hogy a helyben lévő kutyatulajdonosokkal elkezdjünk valamit a településen. Amikor viszont megalakítottam az egyesületet olyan társakra találtam, akikről kiderült, nem csupán kutyabarátok, hanem állatbarátok. Innen név, aminek a rövid verzióját, azt hogy Sába, az egyik tagunk, éppen az egyesület megalakulásának időpontjában befogadott kis kutyája meg is kapta.”

Távlati programjaik között egy szeptemberi galambkiállítás is szerepel, aminek fő szervezője Makra Gábor, az egyesület tagja és egyben az MGKSZ Dél-Alföldi Duna-Tiszaköze kisállattenyésztők területi képviselője.

Arany János az egyesület elnöke, mindenkit szeretettel vár az április 4-i eseményükön, ahol közelebbről is megismerkedhetnek velük és a programjaikkal.