Bányatóból szabadidőpark

A kastély, ami ma már múzeum
2019-06-12
Már 15 helyen elfogadják az Ipartestület tagsági kártyáját
2019-06-13

Megszámolni is nehéz, hogy évente hány családnak nyújt a sándorfalvi Nádastó és Szabadidőpark kikapcsolódási lehetőséget és hűs élményeket a nyári hőségben.

Már 2009 előtt is népszerű volt a ma már Nádastó Szabadidőpark névre hallgató vízpart. A homokos strand kialakítása előtt csupán egy egyszerű bányató volt található az erdő mélyén. Nem volt egyszerű megközelíteni, de ez nem riasztotta vissza a fiatalokat és a családokat attól, hogy ott hűsöljenek a nyári kánikulák idején.

Azóta sokat fejlődött a kis bányató. Ma már talán nem is azt mondják a fiatalok, hogy „Menjünk le a bányába!”, ha a strandra szeretnének kiugrani a hétvégén, hanem, már az új nevén hívják azt.

Ki is érdemelte a hely, hogy megkülönböztessék elődjétől, hiszen a környék strandjaihoz képest meglehetősen kedvező árakkal dolgozó szabadidőpark valóban több egy egyszerű strandnál.

A büféken és koktélbárokon kívül szabadtéri edzési lehetőség, strandkönyvtár, horgászversenyek, focikupák, és végül, de nem utolsó sorban, fergeteges éjszakai strandbulik várják az oda kilátogatókat, arról már nem is beszélve, hogy a szabadidőparkot egy igazán hangulatos sétányon keresztül is megközelíthetik.

Sándorfalva turista vonzóhelyeiről, kulturális örökségéről és épített környezetéről a honlapon található értéktárban is találhatnak még információkat.

Borítókép: Tassy Márk – Turista Magazin