Térképen látni hova költöztek a klinikák

Csütörtöktől a postákon a nyitásnál elsőbbséget biztosítanak a 65 év felettieknek
2020-11-25
10 hónapos képzéseket indít a rendőrség
2020-11-30

Utoljára frissítve 2020-11-25

A SZTE a Járványügyi Ellátó Központ Kálvária sugárúti épületéből – a koronavírus járvány második hullámának nagyobb betegbeáramlásához igazodva és a járványhelyzet biztonságos kezelésének érdekében – ideiglenesen több klinikai egységet másik telephelyre költöztetett.

A Szegedi Tudományegyetem már a tavaszi koronavírus-járvány elleni átgondolt és sikeres védekezés idején kidolgozta a várhatóan nagyobb betegbeáramlással számoló második járványhullám kezelését biztosító stratégiát, elindította az ehhez szükséges fejlesztéseket. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) a régió legmagasabb progresszivitási szintű egészségügyi ellátó intézmény-komplexumaként már eddig is hatalmas erőfeszítéseket tett a koronavírus fertőzött betegek ellátása érdekében, és folyamatosan növekedő COVID-fertőzött betegszám arányaihoz igazodva növeli, illetőleg alakítja kapacitásait.

– Ennek érdekében több klinikai egységben jelentős átszervezés történt és történik jelenleg is. Fontos szempont, hogy minden beteg megkapja a megfelelő egészségügyi ellátást – fogalmazott Prof. dr. Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, az egyetem Coronavírus Ügyi Operatív Bizottság elnöke. Elmondta, hogy mindezek részeként a régi I. sz. Belgyógyászati Klinika Korányi fasori épületében egy nagy kapacitású COVID-ellátó centrumot alakítottak ki, a tavaszi járványhelyzet idején pedig a Kálvária sugárúton kialakított Járványügyi Ellátó Központot is tovább fejlesztették.

A járványügyi ellátás biztonsága, a betegutak tisztasága érdekében egyes klinikai egységek ideiglenesen új helyre költöztek, a részletekről a mellékelt térkép és szöveges ismertetés ad pontos eligazítást, amelyeket ide kattintva érhetnek el.

(Via: SZTEinfo)