Átadtuk az új Sándorfalvi Bölcsődét

Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2021. november 10-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről
2021-11-15
Meghívó 2021. november 18.
2021-11-16

Utoljára frissítve 2021-11-15

TOP-1.4.1-19-CS1 a kódszáma, és “Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése Bölcsődefejlesztés Sándorfalván” a címe annak a pályázatnak, melynek végeredményét ma adtuk át.

350 millió összegű támogatásból valósulhatott meg a beruházás, amely további 36 gyermeknek biztosít bölcsődei férőhelyet. Ahogy Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester beszédében elmondta, 11 főnek nyújt munkahelyet az új létesítmény, ami azt jelenti, egy csoportra két kisgyermeknevelő és egy dajka vigyáz, további két fő pedig szakács munkakörben szolgálja a gyermekeket.

Nemcsak a szokásosnál nagyobb felügyelet a különlegessége az új bölcsődének. Színes épület, játékos padlóburkolat és modern játékok várják a gyerkőcöket. A szalagátvágás után minden érdeklődő körülnézhetett az új épületben, a jelen lévő gyerekek pedig már birtokba is vettek egy-egy játékot. “Én is ide fogok majd járni” és “Anya, haza sem akarok menni!” megmosolyogni való mondatok is elhangzottak a csöppségek szájából.

Ugyanakkor a polgármester asszony azt is elmondta: nincs fontosabb bölcsőde, csak nagyon fontos sándorfalvi gyermekek vannak, így mindkét épületet gyermekeiről ugyanolyan figyelemmel fognak gondoskodni az intézmény dolgozói.

Az ünnepségen beszédet mondott dr. Juhász Tünde kormánymegbízott is, aki arra tért ki, mennyire meghatározó egy település életében az, hogyan bánik a fiatalokkal. „Sándorfalva e tekintetben letette a névjegyét. Mostantól nagyobb kapacitással tudják segíteni a kisgyerekes családokat a munkába való visszatérésben” – jelentette ki.

Gémes László a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke is gratulált az új létesítményhez és Sándorfalva dinamikus fejlődéséhez: „Amelyik település a gyerekeknek épít, az a jövőnek épít” – mondta.