Aláírták a sándorfalvi piactér kivitelezési szerződését

Július 1-jén zárva tartanak az egészségügyi intézmények
2020-06-26
A következő időpontokban lehet az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulni júliusban
2020-06-26

Utoljára frissítve 2020-06-26

Elkezdődhet a TOP-2.1.1-15-CS1-2016-00004-es kódszámú pályázat beruházási kivitelezése, amely a „Sándorfalvi piactér fejlesztése, bővítése” címet viseli.

Február 13-án, csütörtökön Sándorfalva polgármestere, Gajdosné Pataki Zsuzsanna a közbeszerzési eljárás nyertes kivitelezőjével, Deák Sándorral, a Sándorfalvi Építő Kft. ügyvezető igazgatójával megkötötte a kivitelezési szerződést.

A városközpontban található területen többek között egy piaccsarnok is kialakításra kerül. Felépítenek egy négy üzlethelyiségből álló épületet, illetve a már említett piaccsarnokot a régi gabonatárolóból alakítják ki, így a helyi kereskedők és termelők számára a projekt végeztével egy merőben új piactér áll majd a rendelkezésére. Az új piactér a tervek szerint egyszerre szép és környezetbarát is lesz. A helyi kereskedők és termelők így egy olyan piacon árulhatnak majd, ami Sándorfalva egyéb programjainak is helyszínévé válhat.

A területen parkolóhelyeket is kialakítanak, valamint infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtanak majd. Ez utóbbi magában foglalja a gáz, víz, csatorna, út, elektromos vezeték-rendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények, térvilágítás, kerékpártárolók kialakítását is. Azaz összességében egy olyan területet hoznak létre Sándorfalván, ahol modern körülmények között lehet majd csütörtökönként és vasárnaponként piacozni.

Ezeken kívül a piactér közbiztonságának javítása érdekében térfigyelő rendszert is telepítenek, valamint korszerű közvilágítási rendszert építenek ki.