A végéhez közelít a „Bikakaszáló” projekt

Illetékmentesek lettek egyes eljárások
2021-01-13
Szemmel láthatóak a piac építésének eredményei
2021-01-21

Utoljára frissítve 2021-01-21

Csak „Bikakaszáló” néven emlegetjük azt a projektet, amelynek célja városunk gazdasági övezetének fejlesztése. A projekt során fejlesztve lesz a közműellátottság, valamint az út és gyalogos forgalomnak is megépítésre kerül a burkolat felület.

A projekt azonosítószáma és címe: TOP-1.1.1-16-CS1 – Ipari parkok, iparterületek fejlesztése Sándorfalva Bikakaszáló területén alap infrastrukturális feltételek kialakítása gazdaság- és vállalkozásfejlesztési célból.

A fejlesztéssel a Bikakaszáló területén, azaz a Homokdűlő utcában megvalósult infrastrukturális kialakítással, egy olyan közművesített terület jött létre, amely minden szinten képes kiszolgálni a betelepülő vállalkozások igényeit. Célunk, hogy az infrastruktúra fejlesztése révén a terület egyszerre legyen képes az elérhető legmagasabb szinten kiszolgálni az élelmiszeripari, agrárlogisztikai és egyéb termelő, szolgáltató tevékenységgel rendelkező befektetői igényeket.

229 900 540 forint összegű Európai Uniós támogatásnak köszönhetően valósult meg a beruházás.

2020.december 2-án történt meg a műszaki átadás, így a területet át is vehettük a kivitelezőtől. Az engedélyező szervek már vizsgálják is a területfejlesztést. Miután önkormányzatunk megkapja a vizsgálatok eredményét, a vállalkozások el is kezdhetik a betelepülést.

A 3,7 hektáros területen az ide települő vállalkozásokat 37 darab több, mint 1000 négyzetméteres parcella várja, amelyekből minimum 2 parcellát bérelhetnek az önkormányzattól.