A Piacon élesztett újra egy idős hölgyet a SÖV Kft. egyik dolgozója

Tökös díszek városszerte
2022-10-28
A sándorfalvi posta nincs a szünetelő posták listájában
2022-10-29

Utoljára frissítve 2022-10-28

Az önkormányzati cég, a SÖV Kft. egyik dolgozója igazán hősiesen és példamutatóan járt el egy csütörtöki piaci reggelen. Gyors reagálásának és lelek jelenlétének köszönhetően a helyszínen újraélesztettek a mentők segítségével egy idős hölgyet.

„Éppen szabadnapos voltam. A feleségemmel mentem ki a piacra reggel bevásárolni, amikor a piacozás végeztével észrevettem a hölgyet, akinek kilógott a lába a kocsiból, a feje meg hátra volt dőlve. Elsőre azt gondoltam, biztos alszik, de aztán eszembe jutott, hogy ez badarság, hiszen éppen reggel van. Összenéztünk a feleségemmel és visszaléptünk a kocsihoz. Egyből a segítségére siettünk.”

Gábor elmondása szerint ő csak a diszpécser utasításait követte, ám abban a helyzetben nem lehetett mindig pont azt csinálni, amit a telefonban mondtak neki, mert például az autóban ülő hölgyet nem lehetett stabil oldalfekvésbe helyezni.

Végül kiszedte az autóból a hölgyet, annak érdekében, hogy a lehető legjobb pozícióba legyen a rossz állapotban lévő hölgy helyezve.

A kiérkező mentősök egyből meg is dicsérték a férfit és elmondták jól csinálja, valamint azt is kérték, hogy egy ideig még folytassa. Végül a hölgy újraélesztését közös erővel tudták elérni.

Gábornak csupán egy kérése van az emberekhez a történtek után. Amennyiben látjuk, hogy valahol baj van, ne csak a telefonunkat vegyük elő, hogy élőben közvetítsük az eseményt a Facebookra, ne csak álljunk ott egyhelyben és bámészkodjunk, menjünk oda, kérdezzük meg mit tehetünk, mert bizony az idős hölgynek segítséget nyújtó fiatalnak is el kellett volna még pár erős kar segítségre, például akkor, amikor a magatehetetlen hölgyet ki kellett emelni az autóból.

A SÖV Kft. dolgozója emberségből jelesre vizsgázott az életben, ezért az Önkormányzat ezúton is szeretné tiszteletét és elismerését kifejezni a fiatalembernek.