A Magyar Költészet Napját ünnepeltük Sándorfalván

Áprilisban két napon is víztisztítást fognak végezni
2021-04-07
Méhzárlat Sándorfalván
2021-04-12

Utoljára frissítve 2022-10-19

A Petőfi Emlékkönyvtár munkatársaival a Magyar Költészet Napjának alkalmából ötven költeményt válogattunk össze klasszikus és kortárs magyar költőktől. A verseket egységes formában plakátra nyomtattuk és a város frekventált helyein kihelyeztük azokat.

Ismert színművészeket kértünk fel kedvenc verseik előadására és rögzítésére, amelyeket a versplakátokon elhelyezett QR-kód segítségével közterületen (is) meg lehetett tekinteni a város online felületein, így egyfajta vers körtúra állomásait végig járva. A felvételeket közösségi oldalainkon is megosztottuk.

A helyi lakosok közül hat korosztály képviselői mondtak verset, amelyeket rögzítettünk, ezek közül hármat élő adásban is közvetítettünk közösségi a YouTube-csatornánkon. A helyi képviselő testület tagjai és díszpolgárok mondták el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versének két-két sorát, amit végül egyetlen előadássá formáltunk, vágtunk össze, és osztottunk meg közösségi oldalainkon április 11-én.

A kezdeményezés a „Közösségfejlesztés Dóc, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szatymaz összefogásával” című, és TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00008 kódszámú támogatás keretein belül valósulhatott meg.

Sándorfalva, 2021. április 11.