A jókedvet az eső sem akadályozta meg a gyereknapon

Elkezdődött a szavazókörök berendezése
2019-05-24
Tartásjavító torna a bölcsiben
2019-05-27

Idén is olyan gyereknapot rendezett a sándorfalvi Pipacs Óvoda amin biztosan minden gyerkőc megtalálta a kedvére való szórakozást.

Hiába csepergett délelőtt az eső, az ugrálóvárakat akkor is felfújták, a tűzoltók és rendőrök akkor is kivonultak és a gyerekek már csak azért is jól érezték magukat az óvoda udvarán.

Tíz óra után még az eső is elállt, így már tényleg semmi sem szabhatott gátat a jókedvednek.

Annak érdekében, hogy egy picur se unatkozzunk, az óvoda számos programot kínált.

Az óvónőkből és dajkákból álló Sándorfalvi Gyermekmosoly Egyesület az önkormányzattól 300 ezer forint támogatást kapott, amit az egyesület a gyermeknap megrendezésére fordított.

A támogatás minden bizonnyal jó helyre került, mert sok mosolygós arcot lehetett a tömegben látni.

Bár a tervezett meseszínház az időjárás miatt elmaradt, sok egyéb programból lehetett még válogatni. Plusz, a szervezők ígérete szerint a meseszínház műsorát egy másik napon be is pótolják majd.

Délelőtt 10 órakor egy kis ritmikus gimnasztika bemutatóval kezdtek, amit fél 12-kor követett az ebéd. Ezután a művészeti iskola bemutatóját lehetett élvezni, majd délután két órakor egy kutyás bemutatót tekinthettek meg a szülők és gyermekeik.


A programok között a kicsik lovaskocsin és tűzoltó autón is utazhattak, illetve pónikra és egészen hatalmas mezőgazdasági gépekre, valamint lovakra is felülhettek. A lovagláson kívül hasonlóan népszerű program volt még a gyereknapon a népi fajátékok kipróbálása és a közlekedésbiztonsági pályán való bicajozás is.

Az ugrálóváron, a trambulinon, illetve az újdonságnak számító úgynevezett söprögető gépen való ugrálásban elfáradt gyerekek a Házasszonyok Klubja által készített palacsintákkal töltődhetek fel.