Utoljára frissítve 2023-04-21
Akármelyik külföldi turistát megkérdezzük, mindegyik kiemeli, hogy az ételeink valami eszméletlenül fantasztikusak. Ezt nem is csak üres dicséretből szokták mondani, mert mind tudjuk, a magyar kajáknak nincs párja. Április 29-én a XIX. Sándorfalvi Gasztronapon erről a tényről ismételten tanúbizonyságot szerezhetünk.
Szombat reggel már 9 órától érdemes lesz kilátogatni a Sándorfalvi Piactérre, mert a XIX. Gasztronapunkon bőven lehet majd a programokból válogatni.
Az első sándorfalvi Gasztronapot még 1997-ben tartották, Böllérnap néven. Akkor egész pontosan a következő szöveg jelenet meg a Sándorfalvi Kisbíróban.
„Közhírré tötetik, mindönkinek tudtára adatik, hogy nagyközségünkben, a Fehér Akác Vendéglő előtt, az 1997. évnek december 13. napján, vagyis második szombatján BÖLLÉRNAP tartatik.” (sic!)
A helyszín 2023-ra ugyan változott, de a lényeg nem. A Disznótoros versenyen, amire minden nevező csapat kap majd 10 kg darált húst, lesz kolbásztöltés, levesfőzés és szármafőzés is.
A versenynél tartva azt is elárulhatjuk, hogy több, mint 400 jelentkezőt számoltak össze a szervezők, akik végül 25 csapatba tömörültek.
Na persze egy ilyen Gasztronap nem csak a habzsi-dőzsiről szól. A jó hangulatú falatozgatáshoz kell egy kis háttérzene is. A szervezők erről is gondoskodtak. Az alaphangulatot Pipicz Dani és a Lagzi Band fogja szolgáltatni, de a gyerekek sem fognak unatkozni. Ők találhatnak majd a Piactéren ugrálóvárat, arcfestést is kérhetnek és délelőtt 11 órakor meghallgatják a Péter & Pan Duo gyerekkoncertjét is.
Mindeközben kézműves termékek kóstolója és vására, valamint veterán gépjármű kiállítás várja a kedves vendégeket.
Ezt a napot kár lenne kihagyni, gyere Sándorfalvára „disznólkodni”!
A rendezvény a HUNG-2022/9336.sz. Helyi értéktár bemutatása Sándorfalván című pályázat és a TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00008 „Közösségfejlesztés Dóc, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szatymaz összefogásával” keretében valósul meg.