68 ingatlan előtt újulnak meg a járdák

2. zárt napirendi pont: 2019. évi járdaépítési, járda felújítási és járdabővítési pályázattal kapcsolatos döntések
2019-09-03
Meghívó a várostörténeti könyv bemutatójára
2019-09-06

Utoljára frissítve 2019-09-04

Döntött a képviselő-testület a járdaprogramról . Összesen 20 millió forintból újulhatnak meg városunk járdái.

A képviselő-testület még idén februárban írt ki a helyiek számára pályázatot, hogy a házaik előtt járdát tudjanak építeni/építtetni, vagy a meglévőt lehetőségük legyen felújítani/felújíttatni.

Az önkormányzat árajánlatokat kért be, hogy beszerzési eljárás keretében megállapíthassák, a korábban megszabott 5 millió forintos keret elegendő-e a felújításokra. Határidőben 154 pályázat érkezett be, így mindegyik pozitív elbírálása esetén az összköltség 46 millió forintnál is több lenne. Mivel ez az összeg jóval meghaladja az eredetileg erre a célra szánt 5 millió forintot, a költségkeretet 20 millió forintra növelte a képviselő-testület.

„A lehető legtöbb pályázatot szerettük volna pozitívan elbírálni, ezért az eredeti 5 millió forintos összeghez további forrásokat kerestünk. Öröm számomra, hogy így a tavalyi és tavalyelőtti programot követőn, további 68 ingatlan előtt újulhatnak meg a sándorfalvi járdák.”

– mondta Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester.

A döntés arról, hogy mely pályázatokat támogatja az Önkormányzat nemrég született meg.

Az önkormányzatokra vonatkozó Európai Uniós GDPR szabályzat értelmében a pályázatban résztvevő személyeket levélben értesítjük a pályázati eredményről.

A pályázatban résztvevő személyek a részletekről az Önkormányzat polghiv@sandorfalva.hu emailcímén is érdeklődhetnek.