60 éve ballagtak

Nyári bűnmegelőzési tanácsok a rendőrségtől
2023-07-21
Áramszünet július 31-én
2023-07-24

Utoljára frissítve 2023-07-21

Július elsején tartották 60 éves osztálytalálkozójukat a sándorfalvi Megálló étteremben a helyi iskola egykori A és B osztályos volt diákjai.

Az osztálytalálkozó felhőtlenül boldog hangulatban telt, ahogy az urak és hölgyek régi történetekről anekdotáztak és gyönyörű unokáikról meséltek egymásnak. Kérdésünkre, hogy melyikük volt a legnagyobb mókamester, egyöntetűen azt válaszolták, Ede.

Kneip Ede el is mesélt nekünk egyet diákcsínyeiből. „Jó gyerekek voltunk!” – közölte tömören Ede bácsi, majd miután volt diáktársai hangosan felnevettek, tovább folytatta. – „Állandó jelleggel csintalankodtunk. Volt egy nagyon jó barátom, György Tamás, sajnos már nincs köztünk. Egy osztályba jártunk. Sok rosszaságot elkövettünk, de jó fiúk is tudtunk lenni, ha akartunk. Emlékszem, olyat csináltunk, hogy a hentesnél beszerzett véres húsdarabot használva piócákat fogtunk, majd azokat, darabját 20 fillérért adtuk el az időseknek, ugyanis akkoriban még nem volt vérnyomás csökkentő. 20 fillér volt akkoriban egy gombóc fagyi, szóval jól jártunk.” – mesélt gyerekkoráról Kneip Ede.

Az osztálytalálkozó hasonló történetek felidézésével és hangos nevetésektől tarkítottan telt el. Sok hasonló boldog osztálytalálkozót kívánunk az öreg diákoknak!