35 000 000 forintot nyert Sándorfalva közösségfejlesztésre

1. Napirendi pont: „Zártkerti fejlesztések Sándorfalván” című pályázat benyújtása
2018-01-26
ÜJB meghívó 2018.02.08.
2018-02-05

Utoljára frissítve 2018-02-05

Dóccal, Ópusztaszerrel és Szatymazzal közösen szerepelt sikeresen a város.

A helyi identitás és kohézió erősítése címmel nyert el 35 millió forintnyi támogatást Sándorfalva. A pályázaton Dóccal, Ópusztaszerrel és Szatymazzal közösen indult a település.

A projekt célja a közösségi kohézió, a közösségi szerepvállalás erősítése, a mikrotérség partneri kapcsolatainak elmélyítése, lokálpatriotizmus és a helyi identitás erősítése közösségépítő folyamatokkal, programokkal és civil szervezetek bevonásával. További cél az összefogás elősegítése; a közösség tevékenységeinek történeti feltárása és közzététele, a négy településen élők életminőségének javítása, népességmegtartás.

A pályázatban szerepel, hogy Sándorfalva a megvalósítás során kiemelt figyelmet fordít az alulról jövő kezdeményezésekre, a szervezeti együttműködésekre. A projekt komplexitása érdekében közlekedésbiztonsági programokat is megvalósít a város (szemléletformáló kampány Sándorfalván a helyi Polgárőr Egyesülettel, és a helyben élő rendőrökkel, valamint szemléletformáló eszközök beszerzése – KRESZ-park kialakítása).

A 35 millió forinthoz semmilyen önerőt nem kell biztosítani a településnek, azaz 0 forintjába került a városnak, hogy elnyerje a támogatást. Sándorfalva a teljes összegből 14 millió 260 ezer 22 forintot használhat föl.