Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola

Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola

6762 Sándorfalva, Alkotmány körút 15–17.
Tel.: 30/735-6807
e-mail: stamisuli@gmail.com
Honlap: www.stamisuli.hu

Kaszás László – intézményvezető
Tel.: 30/958-8912

Ügyfélfogadás telefonos bejelentkezés alapján.

Holló Melinda – iskolatitkár
Tel: 30/735-6807

Ügyfélfogadás: munkanapokon 11.00–15.00 között, illetve előzetes telefonos bejelentkezés alapján 9.00–18.00 között

Bemutatkozás:

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskolát (STAMI)  2007 szeptemberében alapította a sándorfalvi önkormányzat, amely 2013 januárja óta a Klebersberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működik.  Iskolánk Kiválóra Minősített Intézmény.
Iskolánk  erősségeit a szakmai szempontok alapján összeállított, a gyermekek művészeti és lelki fejlődése iránt elkötelezett pedagógus gárdának köszönhetjük.
Az intézményben jelenleg 17 tanár és 2 fő nevelő-oktató munkát segítő alkalmazott dolgozik, ebből  10 fő aktív művészeti tevékenységet folytat.
Fontosnak tartjuk a helyi hagyományok őrzését és ápolását, ezért kiemelt fontosságot tulajdonítunk a népzenei képzésnek, ahol a híres sándorfalvi citeramuzsika „utánpótlásnevelését” biztosítjuk, valamint népi ének tanszakunkon is magas szintű oktatás folyik. Citerás növendékeink az iskolai citerazenekar mellett már évek óta részt vesznek a sándorfalvi Budai Sándor citerazenekar munkájában is.
Intézményünkben a klasszikus és népzenei alapok mellett jazz, rock és populáris zene tanulására is lehetősége nyílik a fiataloknak, és kamaracsoportok, együttesek is működnek nálunk.
Rendszeresen szervezünk versenyeket, koncerteket, kiállításokat. Minden évben megünnepeljük a Zene világnapját (október 1.), karácsonyi hangversenyt adunk különböző intézményi, városi és vidéki rendezvényeken, együtt ünnepeljük a város lakóival a sándorfalvi Városnapot, valamint különféle helyi és vidéki megkereséseknek teszünk eleget a tanév során. Például évek óta vendégei vagyunk Szeged Városnapi rendezvénysorozatának is. Mindezek mellett testvériskolai kapcsolatot tartunk fenn a németországi Hemmingen város zeneiskolájával, valamint a szerbiai Ada város Bartók Béla zeneiskolájával is.
Az iskola legnagyobb szabású, hagyományos programja a minden tanév végén megrendezésre kerülő Könnyűzenei Tábor, amely jelentős számú diákot vonz az ország minden területéről, immáron több mint tíz éve.
Nagyon fontosnak tartja iskolánk, hogy a gyerekek az elméleti és gyakorlati képzés mellett kapcsolatot tudjanak tartani a művészeti élet jeles képviselőivel, és maguk is kipróbálhassák az aktív művészeti életet. Ezért rendszeres fellépésekre van módjuk. Nem csak a hagyományos iskolai ünnepségeken, hanem városi rendezvényeken és más városok fesztiváljain is. Ezekhez adnak kiváló lehetőséget az iskola versenyei és táborai, ahol a gyermekek először „tét nélkül” próbálhatják ki a színpadi körülményeket, és kezdeti rutint szerezhetnek. A rendszeres fellépési lehetőségek mellett a kiemelten tehetséges diákok lehetőséget kapnak a médiában való bemutatkozásra is, így többször láthatták-hallhatták már őket országos és regionális csatornákon is. Tehát az intézmény nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra és a tehetségek támogatására. A rendezvények összehozzák a régió és az ország hasonló érdeklődési körű, hasonló tanulmányokat folytató fiataljait, ami személyes kapcsolattartásra, barátkozásra is lehetőséget ad, így segítve a gyerekeket a kapcsolati tőkéjük építésében.


 Alapító okirat és SZMSZ