Pallavicini Sándor Általános Iskola

Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium Általános Iskola Pallavicini Sándor Általános Iskola

6762 Sándorfalva, Alkotmány körút 15–17.
Tel.: 62/572-090
E-mail: titkar.psi@gmail.com
Honlap: www.psi-sfalva.com

Vezetők neve, fogadási rendjük
Hüvös László tagintézmény-vezető
huvos.laszlo@ejg-szeged.sulinet.hu
Szerda 3. óra

Kollárné Gellai Tünde tagintézményvezető-helyettes
Szerda 2. óra

Farkas Róbert tagintézményvezető-helyettes
Hétfő 2. óra

 

Tisztelt Szülők, Érdeklődők, kedves Tanulóink!

Intézményünk alapvető célja, hogy a Sándorfalván, a környező településeken, illetve a tanyavilágban élők tanulás iránti igényeinek figyelembevételével, olyan oktatató-, nevelő munkát végezzen, amely a lehető legjobb feltételeket biztosítja az általános iskolai tanulmányok elvégzéséhez, valamint a középiskolára történő felkészüléséhez. Tevékenységünk éppen ezért a korszerű pedagógiai módszerek felhasználása mellett szervesen kapcsolódik a helyi közösségek értékeihez is. A város történelmi múltja, a Pallavicini család példaértékű részvétele a település létrejöttében, mind-mind olyan alapok, amelyekre bizton építhetjük a jövőt. Munkatársaimmal úgy szeretnénk dolgozni, hogy minden gyermeknek a tudás megszerzésén túl erősítsük kötődését ehhez a tájhoz, környezethez is.

Intézményünkben az alsó tagozatosok már az első évfolyammal kezdődően emelt óraszámban tanulhatnak rajzot és angolt. A felső tagozatosok magasabb óraszámban ismerhetik meg a matematika és angol rejtelmeit, az általános iskola befejezéséig alapfokú angol próbanyelvvizsgát tehetnek, és ECDL bizonyítványt szerezhetnek. Ugyanolyan megahatározó feladatunknak tekintjük a tehetséges, jó képességű gyermekek sokoldalú fejlesztését, mint a sajátos nevelési igényű tanulók felzárkóztatását az esélyegyenlőség érdekében. Ehhez az Egyesült Államokban található Stanford Egyetemen kialakított Komplex Instrukciós Programot is használjuk.

Bízom benne, hogy iskolánk sokszínűsége felkeltette minden olvasó érdeklődését. Amennyiben többet szeretne tudni rólunk, személyesen is készséggel állunk rendelkezésére.

Hüvös László
igazgató


SZTEJKI Házirend 2016. augusztus 31.

 SZTEJKI Pedagógiai program 2016. augusztus 31.

 SZTEJKI SZMSZ 2016. augusztus 31.

Betűméret