Történt valami? A rendőröknek szóljon elsőnek, ha baj van!

Bölcsődei beiratkozás: folyamatosan érdeklődjenek!
2020-03-05
Sándorfalvi Kisbíró – 2020. február
2020-03-05

Utoljára frissítve 2020-03-05

Állítólag gyanús alakokat lát a településen? Állítólag megmérgezték a kutyáját? Állítólag… Miért a Facebook-csoportokba posztol, ahelyett, hogy azokat értesíti, akik tényleg tudnának segíteni?

Valószínűleg nem gondolta Mark Zuckerberg a kezdet kezdetén, hogy életműve, a Facebook kiváló terepe lesz a bosszankodásnak és minden olyan a hétköznapokban, egyébként nehezen tolerálható tulajdonságnak, attitűdnek, amelyek itt kiválóan működnek: kikiabálunk magunkból mindent, minősítünk, kioktatunk, fenyegetőzünk, házmestert játszunk – nem sorolom.

Szép számmal van példa arra is, hogy itt indul egy olyan összefogás, amelynek jó vége lett, ám a fenti felsorolás legalább ennyire jellemző, ha nem jobban elharapózott már.

Ide, a különböző nyílt és zárt csoportokba írjuk ki azt is, amit magabiztosan látni, tudni vélünk. Itt elfér az is, hogy bárkit bármivel meggyanúsítunk, hiszen mi bajunk lesz, lehet? Semmi. Ugyanilyen könnyen vádolunk, keltünk pánikot, szítunk haragot. Pedig egyiket sem kellene. És közben pedig azt nem csináljuk, amit valójában kellene tennünk.

Nem is olyan régen körbement a városhoz kötődő Facebook-csoportokban, hogy gyanús alakok tűntek föl Sándorfalván. Ugyanígy rendszeresek a beszámolók a békétlenségekről, állatok mérgezéséről, bántásáról, kínzásáról. Mi a közös ezekben? Az, hogy a posztokban minimum szabálysértésekről, de nagyon sokszor állítólagos bűncselekményekről van szó. Ezeket pedig a rendőrség tudja megoldani. Ők tudnak segíteni, mást ne mondjunk, ők az illetékesek. Nekik szóljanak: 112 vagy +36 20 777 1330, utóbbi telefon mindig a sándorfalvi rendőröknél csöng.

És nyugodtan szólhatnak a polgárőröknek is: +36 30 503 5940.

Ilyen esetekben ők a megoldás. Nem a Facebook-csoportok fala, és az ott szerveződő „szabadcsapatok” és önkéntes megoldóemberek.

gszl