Városnapok: Sándorfalva 138. születésnapját köszöntjük

Sándorfalvi Városnapok 2017
2017-06-20
Sürgősségi_13. Napirendi pont: Közvilágítás fejlesztése Sándorfalván
2017-06-21

Utoljára frissítve 2017-06-22

Ünnepi testületi ülés és a kitüntetettek köszöntése az első, városnapi buli a második, lovas programok a harmadik napon.

Ünneppel kezdődik idén is július Sándorfalván: a hagyományoknak megfelelően a nyár közepén ünnepel és emlékezik a város.

A városnapok ezúttal június 30-án, pénteken kezdődnek és június 2-án, vasárnapig tartanak.

  • Az első nap ünnepi testületi ülést tart a képviselő-testület, ezen adják át a díszpolgári címet és a város további kitüntetéseit, okleveleit.
  • A második nap a Ládafiával indul: a Budai Sándor Emlékházban és Tájházban minden hónap első szombatján megrendezett piac most a Kastélykertbe költözik, a Kolozsvári utcába havonta rendszeresen visszatérő árusok ezúttal ott kínálják jobbnál jobb kézműves termékeiket délután háromtól.
    Koradélután kezdődnek a színpadi programok: testvértelepülési művészeti csoportok, sándorfalvi tehetségeik és országosan ismert előadók váltják egymást a színpadon. Ezen a napon a Nádastón horgászversenyt rendez a SÖV, a sportpályán pedig focikupát tartunk.
  • Vasárnap, július 2-án a Május 1. tér telik meg élettel: az Orion sportegyesület tart itt lovas versenyt. A városnapokhoz évek már évek óta hozzátartozik a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola nyári tábora is. A növendékeknek rendezett „továbbképzéshez” hozzátartoznak a zenei estek is: június 26-ától a Kastély Kávézó teraszán minden este élő zenés koncert lesz.

És lesz még egy „előrendezvény” is: a „mínusz második” napon Kossuth Tivadar festőművész fantasztikus képeiből nyílik egy, a művész 70. születésnapját ünneplő életműkiállítás a Pallavicini Kastély Dísztermében.

A programokról minden további információt megtalálnak az önkormányzat és a Sándorfalvi Kulturális Központ Facebook-oldalain, illetve érdeklődhetnek a a 62/572-961-es telefonszámon is.