Utashoz méltó lesz végre a mezőgépi megálló

Fertőtlenítik a víztornyot, vízhiányra, nyomáscsökkenésre készüljenek!
2016-11-11
Földes utak javítása – Sürgősségi indítvány
2016-11-11

Utoljára frissítve 2016-11-11

Hétfőtől nekilátnak a felújításnak, ez azt is jelenti, hogy a buszok egy ideiglenes megállóban, kicsit hátrébb állnak meg.

Sándorfalva Mezőgép megállóban leszállni különösen csapadékos időben sosem volt népünnepély. Mindkét Google-utcaképünk 2011 novemberében, azaz öt éve készült, azóta nem sokat változott a helyzet, pontosabban, egy kicsit romlott, mert a buszok az autóbuszöbölben még jobban meggyűrték az aszfaltot. Arra már talán senki sem emlékszik, mikor és hogyan süllyedt el a megálló, de tény: most szintben van az úttal.

Ez változik meg. Az idei utcafórum-sorozaton is elhangzott az Attila utcai találkozón: csinálják meg a megállót az illetékesek! Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester ígéretet tett arra, intézkednek az ügyben. Ez az intézkedés ér most a leglátványosabb szakaszába: november 14-én hozzálátnak a járdasziget teljes kiemeléséhez, felújításához. A SÖV munkatársai a Dél-alföldi Közlekedési Központ képviselőivel bejárták a helyszínt. Eldőlt, hogy a munkák alatt a buszmegállót áthelyezik, körülbelül ott lehet majd leszállni, ahol a lenti utcaképen az iksz és a nyíl látható.

mezogepmegallo02

A megállóban pedig az alábbi munkákat végzik el:

  • kiemelik az egy méter széles, húsz méter hosszú járdaszigetet,
  • a kiemelés után viacolor burkolatot kap az új megálló,
  • a járdasziget és a nádas közé védőkorlátot is szerelnek a balesetek elkerülése érdekében.

Ezzel kapcsolatban jegyeznénk meg már most azt is, hogy a felszálló, leszálló utasok érdekében a védőkorlát maradjon meg védőkorlátnak! Ha oda fogják lakatolni a kerékpárokat, akkor semmit nem fog érni a felújítás, és marad a balesetveszély, máshogy.

A SÖV a felújítást önkormányzati forrásból végzi, terveik szerint egy hét alatt meg is csinálnák a megálló kiemelését – bíznak abban, az időjárás nem hátráltatja majd a munkát. Amint végeznek, akkor jöhet a Magyar Közút, az autóbuszöböl felgyűrődött aszfaltrétegét ugyanis nekik kell rendbe rakni, miután a megállóval végzett az önkormányzati vagyonkezelő.