Ünnepi díszbe öltözve várja a város a karácsonyt

Tájékoztatás az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokról
2020-12-17
Nehéz pénzügyi évet zártunk
2020-12-17

Utoljára frissítve 2020-12-17

Habár idén a vírus miatt a szokásos ünnepi rendezvények elmaradnak Sándorfalván, a karácsonyi hangulat megmarad, hiszen idén is feldíszítették a várost.

Az év végi ünnepek idején igazán varázslatos a belvárosban sötétedés után sétálni. Ez többek között az önkormányzat azon munkatársainak köszönhető, akik a díszítést végezték, és azon sándorfalvi lakosoknak, akik fenyőfákat adományoztak a városnak abból a célból, hogy karácsonyfának öltöztessék fel őket.

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskolához Jenei Zoltánné adományozott fenyőfát. Amikor annak idején megvették a most nagyjából 6 méteres fát, még csak másfél méteres volt. Már akkor is karácsonyfának szánták, majd az ünnep elteltével kiültették. Azóta viszont úgy megnőtt, hogy már a kerítésüket és a házuk előtt lévő villanyvezetékeket is zavarta. Emiatt örültek is neki, hogy kivágták a fát, ami így újra ünnepi díszként szolgálhat.

Közel 5 méteres ezüstfenyő a város karácsonyfája.

Tóth Istvánné, akinek adomány fenyőfája a Kis körút melletti óvodához került, elmondta, a nagyjából 3 méteres fa több mint 12 éve állt az udvarukban

„Sajnos kinőtte a helyét. A férjem édesanyjától kaptuk még pici csemeteként, de így 12 év után eljött az ideje, hogy más célt szolgáljon”

– tudtuk meg az óvodai karácsonyfa előtörténetét.

Kerepesi Ferenc és neje egy közel 5 méteres ezüstfenyőt ajándékozott az önkormányzatnak, ami végül a város fája lett.

„Mikor a gyerekeink még kicsik voltak, akkor ültettük ’78-ban. Őszintén szólva picit sajnálom is, hogy kivágtuk ezt a fát, ugyanakkor örülök is neki, hogy a Kastélykertbe került, mert így újra gyerekek közelében lehet.”

– fogalmazott Kerepesi Ferencné.

A város fájának ajándékozójától azt is megtudtuk, hogy a kivágott fa mellett áll egy kisebb ezüstfenyő is, mely mikor eléri a kellő magasságot, valószínűleg szintén Sándorfalva karácsonyfájává lesz varázsolva.

Az ünnepi hangulatról persze nem csak a karácsonyfák, hanem a városszerte látható dekorációk is gondoskodnak. Ezt a munkát Farsang-Frindt Krisztának, a Tündér-lak Kreatív Kézműves Dekoráció tulajdonosának köszönhetjük. Több nap volt Kriszta számára elkészíteni és kihelyezni az összes díszt, de saját bevallása szerint ez számára nem volt fárasztó, hiszen imádja, amit csinál.

Az önkormányzat ajtajára egy koszorút készített, az épület bejárata elé pedig egy úgynevezett lebegő koszorú került. Feldíszítették Sándorfalva buszmegállóit és ünnepi díszbe öltöztek a Templomkert tujái is, valamint nagy méretű asztaldíszek kerültek a Templomkert kőkaspóiba. A karácsonyfa mellett és a Szabadság téren is készült szelfi pont.